БСП кани лидерите на обща срещаНинова с пет въпроса към

...
БСП кани лидерите на обща срещаНинова с пет въпроса към
Коментари Харесай

Нинова няма да бърза с връщането на мандата

БСП кани водачите на обща среща
Нинова с пет въпроса към партиите

Корнелия Нинова няма да бърза с връщането на мандата. Това се схванало по време на Националния съвет, разясниха участници в него. Без диспути и полемики пленумът дал мандат на лидерката за осъществяване на лидерска среща, която щяла да е обща, а не с всеки партиен водач поотделно. Не била излъчена група за договаряния, Изпълнителното бюро щяло да я дефинира.

Според източници на “Труд news ” Българска социалистическа партия щели да държат мандата задоволително дълго, по този начин, че президентът Румен Радев да може да насрочи изключителните парламентарни избори за 2 април.

Първата стъпка ще бъде покана към водачите за обща среща, на която ще бъдат сложени пет въпроса - има ли политическа воля и предпочитание за сформиране на кабинет, какви задания да се възложат на държавното управление и с какъв период да бъде то, политическо, експертно или смесено, както и какъв да бъде форматът за взимане на решения в една комплицирана настройка, заяви след пленума Нинова.

“Ще се види дали има предпочитание или просто се показва такова, с цел да се трансферира отговорността за предварителни избори на един или различен. Ние не бихме желали това да се случва, желаеме почтен и открит диалог. И показване пред обществото на обстоятелствата. Ако имаме разлики и не можем да се съберем - да го обявим ”, безапелационна беше Корнелия Нинова.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР