БСП към управляващите: Спрете с този театър! Пред камерите –

...
БСП към управляващите: Спрете с този театър! Пред камерите –
Коментари Харесай

БСП към управляващите: Спрете с този театър! Пред камерите – чутовни борци срещу мафията във властта, после тичате да делите регулатори и министерства

Българска социалистическа партия към ръководещите: Спрете с този спектакъл! Пред камерите – чутовни борци против мафията във властта, след това тичате да делите регулатори и министерства

Хората чакат действителни разкрития за срастването на престъпност и страна и действителни резултати от работата на комисията „ Нотариуса “ – тя не може да бъде заслон, с който да пазите сглобката, до момента в който си делите страната .

Това обявиха от ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ в декларация от името на групата, прочетена от зам.-председателя Атанас Зафиров от трибуната на Народното събрание, осведомят от пресцентъра на „ Позитано “.

Ето и декларацията:

Вече втора седмица краткотрайната парламентарна комисия за инспекция на обстоятелства и условия, свързани с активността на групата към Мартин Божанов не организира съвещание.

Миналата седмица без никакво пояснение от управлението, тази – по причина, че единствения поканен за чуване, административния началник на СГП Илиана Кирилова не пристигна в Народното събрание.

Защо имаше единствено един поканен, при изискване, че има лист с най-малко 20 лица представляващи интерес за работата на комисията – също не стана ясно.

Това обаче не попречи на представителите на ПП-ДБ да употребяват съществуването на камери и да стартират да задават въпроси на неприсъстващи хора, които забележете – те като управление на комисията са длъжни да обезпечат.

Всъщност, във въпросите нямаше нищо ново – те бяха преразказ на написаното по-рано денем в просторен материал по тематиката в уеб страницата “Свободна Европа “.

За да е още по-пълна картината, малко след началото на съвещанието, което макар отсъствието на посетители, въпреки всичко можеше да се организира и да опита да създаде някаква продукция,

представителите на ГЕРБ в комисията по даден сигнал от вратата, напуснаха проведено залата.

Накрая, в залата останахме представителите на опозицията,

с цел да чуем справедливия яд на присъстващите цивилен организации, които за следващ път останаха излъгани в опита си да вземат присъединяване в работата на комисията.

Защо се случва всичко това – има едно доста просто пояснение. В момента вървят договаряния – за опазване на сглобката и разпределение на страната.

Подобни комисии, установяващи обстоятелства и условия, които

могат да стигнат доста надълбоко в сърцевината на един непоносим модел на ръководство на страната,

характеризиращ се със слепване на политическа, правосъдна власт и престъпни структури в едно,

може да нанесат непоправими вреди в нежния баланс сред днешните ръководещи.

Това, несъмнено няма да бъде разрешено.

И идва огромната алтернатива, пред която е изправено управлението на комисията – по какъв начин хем да не дразним новоизпечените ортаци във властта, хем да обясняваме на народа какви чутовни борци с този модел на слепване на власт и престъпност сме.

Защото, нали няма наивници в тази зала, които да мислят, че тази и сходни незаконни групи за въздействие биха могли да съществуват и един месец без подкрепи от най-високо равнище на държавната и правосъдна власт.

И стартира театъра – съвещанието е комфортно провалено, репликите пред камерите обаче би трябвало да бъдат казани,

ръководителят на комисията би трябвало да даде най-после брифинг, в който да изрази отвращение по какъв начин по този начин едни неприятни хора отхвърлят да идват в Народното събрание.

И точка. До идващото провалено съвещание, или по-скоро до приключването на живота на това Народно заседание.

Защото, в случай че нещо в действителност има капацитет да събори тази власт, това е точно страхът от работата и възможните разкрития на тази комисия.

Страх, който към този момент доста сполучливо е успиван, следва да забележим до каква степен ще продължи тази заспалост.

Затова от името на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ желая да се обърна към представителите на ПП-ДБ и ГЕРБ:

Уважаеми, престанете да играете двойни игри – тази комисия е основана, с цел да отговори на големите публични упования за действителни разкрития към метода на действие на правосъдната власт.

Хората чакат от вас действителни резултати и в случай че бяхте останали през вчерашния ден в залата, щяхте да чуете гласа им и да усетите разочарованието в тях.

Тази комисия не е основана с рекламна цел за кандидат-евродепутати, както и не може да бъде заслон на хора с гузни съвести, предали ползите на личните си гласоподаватели.

Не можеш да бъдеш съпротива на самия себе си, уважаеми и неуважаеми сътрудници – хем да обясняваш пред камерите в каква ужасна действителност сме живели, хем да тичаш след заседанието  в прилежащата зала и да делиш министерства и регулатори!

Тази комисия не е основана за решение на вътрешнопартийни драми в Политическа партия, кой е по-голям герой с корупцията.

Защото очевидно и това е претекст за някой от участващите народни представители, отвън състава на комисията, само че дейни пред камерите, до които очевидно мъчно стигат през нормалната си партийна процедура.

Предупредихме, че ще стане по този начин още като сгазихте паритетния принцип при основаването на комисията и дадохте на опозицията няколко алегорични места в нея.  

И в това време, се пробвате да запълните тази дупка и да бъдете и съпротива, която търси истината и управление, което проваля съвещанията?

Колко дълго може да продължи тази политическа шизофренност?

Ако тази насмешка с българското общество продължава, парламентарната група на „ Българска социалистическа партия за България “ ще премисли своето присъединяване в работата на тази псевдокомисия и ще потърси други способи за стигане до истината и осветляването й пред българските жители.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР