БСП искаме да се решат 3 важни въпроса за хората,

...
БСП искаме да се решат 3 важни въпроса за хората,
Коментари Харесай

Нинова: Искаме до края на парламента да се случат три важни неща

„ Българска социалистическа партия желаеме да се решат 3 значими въпроса за хората, до момента в който този Парламент завърши работа: Първият касае 2.5 милиона пенсионери и те чакат вест. Вторият касае 265 кметове. А третият – всеки български дом. Днес внесохме предложенията си, почетоха ги и те ще се гледат в зала още този петък “.
Това заяви водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова пред Nova news през днешния ден.
Тя посочи, че значимият за пенсионерите въпрос с великденските добавки ще се гледат през днешния ден, на изключителна бюджетна комисия, която ще прегледа предлагането на Българска социалистическа партия за 100 лева великденска добавка за всички пенсионери на минималната пенсия и 50 лв. на всички останали. „ В петък това ще е първа точка в дневния ред на Парламента в зала  – ще има дефинитивно решение и пенсионерите ще знаят дали ще имат тези добавки “, съобщи водачът на социалистите.
На второ място, Българска социалистическа партия упорства да бъдат изслушани двамата нови министри – на финансите и на районното развиване по един въпрос: какво се случва с общинските планове. „ Всички кметове са настръхнали, никой няма изясненост какво ще стане оттук насетне. За нас това е извънредно значим въпрос и сме задоволени, че той също беше включено в програмата за работа на Народното събрание “, акцентира Корнелия Нинова.
Тя бе безапелационна: „ Третото, което не търпи отсрочване и би трябвало да се реши до края на този парламент е да се отсрочи либерализацията на пазара за битовите консуматори. От 1 юли е признато да влезе либерализацията, което значи с 20 % повишаване на тока. Ние сме срещу това – и без него неравенствата, бедността и дялът на работещите небогати порастват, не може семействата да се натоварят с още 20 % върху сметките си “, добави водачът на Българска социалистическа партия, като акцентира, че това са вести, които хората чакат.
Корнелия Нинова уточни, че при прогнозите за повишаване на тока с 20 % Българска социалистическа партия се базира на всичко, което специалистите са показали аргументирано с планове, социалистите са сложили този въпрос надалеч преди да стане ясно, че ще има избори. 
За великденските добавки: „ 100 лева за минимална пенсия и  50 лева на всички останали коства 129 милиона лв. на бюджета. Ние сме ревизирали, както постоянно когато вършим оферти споделяме от кое място да се вземат парите, на пазата на планове – в Национален осигурителен институт има запас от 50 милиона лв., останалите до 129 милиона могат да се създадат с трансфер от държавния бюджет към бюджета на Национален осигурителен институт “, уточни водачът на Българска социалистическа партия.
Тя бе безапелационна, че предлагането не е предизборно, защото Българска социалистическа партия е потвърдила с дейностите си, че и в ръководство, и в съпротива, без значение дали има избори или не – прави това, когато е в ръководство обезпечава тези пари, когато е в съпротива – постоянно го е предлага. Нинова добави, че за Българска социалистическа партия това е най-справедливо като предложение, не на всички пенсионери по равно, а на най-бедните по 100, на останалите по 50.
„ Ето, това е паралелна страна - е отговорът на въпроса какво се случва. Задкулисие, паралелна страна, корупция до най-високите етажи на властта, потребление на институциите като бухалка и средство за персонално замогване. Загнило отвред – изпод до най-високо ниво “, дефинира протичащото се в страната водачът на българските социалисти.
По думите на Нинова няма почтени в разразилия се скандал в Министерство на вътрешните работи. Тя обаче раздели отговора си на две:
„ Чисто юридически ще кажа, че би трябвало да се развие делото, да се видят доказателствата, да се стигне до обвинителен акт, правосъден развой и така нататък Но политически – това е надълбоко възмутително, неприемливо и невероятно тези хора да останат в политиката. Шокираща е реакцията на Политическа партия – тъй като от борци против корупцията, за което бяха основани от президента Радев, внезапно се оказаха част от всичко това “, разяснява Корнелия Нинова.
„ Борисов през днешния ден прави едно изявление – „ мерят си пачките “. Той приказва за неговите в спалнята по отношение на тези, в този момент, които видяхме на фрагментите. Цялото това ние го дефинираме като паралелна страна, модел на ръководство, въведен още от Борисов. Срещу което Българска социалистическа партия останахме единствените неучастващи, невлезли в сглобки, все пак, изсипало се на главите ни, изтърпяли сме го и ще продължим “, безапелационна бе водачът на Българска социалистическа партия.
По думите й оставки би трябвало да има и за двамата - и за Живко Коцев, и за Калин Стоянов, тъй като тази обстановка излъчва неустановеност и неустойчивост. „ Хората разчитат на Министерство на вътрешните работи да имат сигурност, да пазят домовете им, колите им – по какъв начин да разчитат, като гледат всичко това, по какъв начин да имат доверие в тази система? Системата е прогнила и тези хора, които са на първа линия в последните дни, са въплъщение на тази неустойчивост и неустановеност “, добави в коментара си Нинова.
Лидерът на социалистите акцентира: „ Най-добре и двете страни да правят отстъпка. А и в предизборна обстановка явно е, че това Министерство на вътрешните работи не може да бъде обективно и да организира почтени избори “.
Българска социалистическа партия не има вяра на Главчев, стана ясно от безапелационния й отговор. „ Г-н Главчев е ослепителен представител на ГЕРБ, това значи все едно Борисов да прави изборите. Имаме скръбен опит по какъв начин те вършат избори, тъй че имаме подозрения във връзка с честността на изборите и призоваваме всички партии, цивилен организации, външни фактори да се противопоставим на възможни операции и кой с каквото може да създадем по този начин, че да допринесем за гарантирането на почтени избори “, прикани Нинова.
Тя дефинира последния апел на Денков като неправилен: „ Нямаме желание в този момент да отваряме Изборния кодекс, по в този момент настоящите правила има машини. Така че по-скоро би трябвало да се съсредоточат по техническата организация, по какъв начин да работят и да обезпечат на хората право на избор – дали на машини или на хартия “, уточни водачът на Българска социалистическа партия.
В коментара си тя добави още: За нас – през машините се вършат операции. Неслучайно поискахме, след голям брой изнесени данни, и тук, в Парламента имаше основана комисия за инспекция на машинния избор. За страдание – тази комисия не проработи, тя имаше едно-две съвещания и спря. Не бива в този миг Изборният кодекс да бъде отворен още веднъж и да се стартират промени в последния миг “, акцентира Нинова.
Лидерът на Българска социалистическа партия бе безапелационна: „ Убедена съм – ние ще повишим резултата. И още веднъж споделям - главният ни мотив е, че единствени през тези години останахме настрани, чисти от задкулисие, корупционни покупко-продажби, сделки, сглобки, пиянство на кафета и така нататък Чисти пред гласоподавателите. Докато управлявахме - всичко, което казахме преди изборите, изпълнихме след изборите: 20 милиарда лв. обществена стратегия в най-голямата рецесия и война. Първо място по индустриално произвеждане в Европа – нещо нечувано до тогава за България, факт по време на ръководство на Българска социалистическа партия в стопанската система. Доказали сме с дейностите си, че когато управляваме - изпълняваме, когато сме в съпротива - изрично продължаваме борбата си против задкулисието и паралелната страна, които са най-големи камшик за България “, съобщи Корнелия Нинова.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР