БСП иска първо коалиционно споразумение, а след това делба на

...
БСП иска първо коалиционно споразумение, а след това делба на
Коментари Харесай

Нинова отрича, че ще е ротационен шеф на НС първата една година

БСП желае първо съдружно съглашение, а по-късно подялба на постове. Това разгласи ръководителят на партията Корнелия Нинова, която събра публицистите на „ Позитано 20 “.

„ Вчера от едно писмо от партия (бел. ред. ДСБ) излезе, че сме се договорили, че ръководителят да се избира на ротационен принцип. И че аз ще съм първа. Не е правилно, най-малкото щях да знам за това “, отхвърли Нинова.

В сряда в ДСБ беше разпратено известие, което Tribune.bg разгласява. В него се съобщаваше, че партията си е договорила „ пакет “ с назначения и че ще се предложи ръководителят на Народното събрание да е на ротационен принцип със период на заеманата позиция от 1 година, за всяка от партиите участваща в ръководството, като в началото да бъде определена Корнелия Нинова.

Ден по-късно Нинова акцентира, че към момента има противоречиви въпроси по съдружната стратегия, по тази причина упорства за обща политическа среща на четирите партии и да се приготви документално съдружно съглашение. После то би трябвало да бъде утвърдено от груповите органи в Българска социалистическа партия. „ Не знам другите партии по какъв начин вземат решение, само че това са значими решения за страната “, съобщи тя.

„ Искаме да има държавно управление, което да преведе България през рецесиите. Доказали сме, че се борим в задкулисието, по тази причина не можем да допуснем, че участваме в подмолни сделки “, разгласи Нинова.

По думите ѝ никое от имената на лансираните за постове социалисти не било правилно.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР