БСП иска оставките на вицепремиера Валери Симеонов и вътрешния министър

...
БСП иска оставките на вицепремиера Валери Симеонов и вътрешния министър
Коментари Харесай

БСП иска оставките на Валери Симеонов и Валентин Радев заради прикриване на нередности по оградата на границата

БСП желае оставките на вицепремиера Валери Симеонов и вътрешния министър Валентин Радев. Поводът - решението на Министерския съвет от сряда за оповестяване на оградата по границата ни с Турция за стратегически обект от голяма важност за националната сигурност, с което съгласно социалистите се целяло ограничение на достъпа на публицисти и жители до региона и прикриване на нередности.

В декларация от името на парламентарната група на " Българска социалистическа партия за България " Корнелия Нинова разгласи през днешния ден, че решението на държавното управление е опит да се спре следствие на депутата от Българска социалистическа партия и публицист Елена Йончева, в което тя показвала " дупки в оградата, шахти и прекосяване на мигранти ", както и диалози и документи, показващи корупция. По думите й с оповестяването на оградата за обект от голяма важност на националната сигурност се стопира освен достъпа до нея, само че и се погазва върху свободата на словото, както и върху правото на депутатите да задават въпроси и да демонстрират обстоятелства за протичащото се по границата.

" Един проверяващ публицист бе именуван клюкар, ние бяхме пращани в Сибир. Тази ненавист ескалира в това да възбраните свободата да мислим, да запитвам, да желаеме истината. И да я превърнете в закононарушение ", разгласи Нинова и заподозря държавното управление в готвене на нови законови промени, защото за кабинета " Борисов 3 " битката с корупцията била закононарушение. Тя добави, че депутатите от " Българска социалистическа партия за България " стават съавтори на кино лентата на Йончева и предложения всички жители да станат такива.

" Не можете да ни спрете - ще покажем на европейските посланици фрагментите от кино лентата и документите, които уличават в корупция, по какъв начин се пази границата и по какъв начин се харчат европейските средства ", сподели Нинова.

Подробности очаквайте по-късно на www.dnevnik.bg.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР