„БСП иска оставката на министъра, заради идеологизация на образованието!“ ,

...
„БСП иска оставката на министъра, заради идеологизация на образованието!“ ,
Коментари Харесай

ГЕРБ: Позор! БСП иска оставката на министър Вълчев, заради идеологизация на образованието!

„ Българска социалистическа партия желае оставката на министъра, поради идеологизация на образованието! “, сподели депутатката от ГЕРБ Галя Захариева в декларация от трибуната на Народно събрание и добави: „ Като чух това, си помислих, че става въпрос за анекдот или неприятна смешка. Та по какъв начин е допустимо точно тези, които сталинизираха българското обучение през 40-те и 50-те години на 20-и век, в този момент да се прокламират като борци за деполитизация?!

Тези, които след 1944 година организираха всеобщи чистки на шефове и учители, и на тяхно място назначаваха необразовани хора без гимназиално обучение, единствено тъй като са взели участие в грабежите на мандри преди Девети?! Тези, които изхвърлиха от българските учебници творби като „ Епопея на забравените “ и „ Под игото “ на Иван Вазов, поради буржоазни възгледи на създателя, а писателят Димитър Димов бе заставен да пренапише романа си „ Тютюн “, с цел да е „ политически правилен “?! „ Не е допустимо! “ – споделих си!
Но след това се замислих и осъзнах, че освен е допустимо, само че е и разумно. Искат оставката на министъра на образованието, тъй като е отстоял справедливото решение кървавата история на комунизма в България да бъде изучавана от децата ни! Сиреч, децата ни най-сетне да научат, че тези същите, които на скоро организираха с горделивост 49-ия си конгрес, са оцапани с кръв не до лактите, а от главата до петите!
Е, господин министър Вълчев, това другарите от ляво няма по какъв начин да Ви го простят! Защото за разлика от останалите страни от Източна Европа, в които актуалните социалистически партии се разграничиха от комунистическото минало на предшествениците си и даже осъдиха дейностите им, в България Българска социалистическа партия приема с горделивост цялата история на Българска комунистическа партия. История, изпълнена с тероризъм и атентати, всеобщи убийства и концентрационни лагери, заличаване на възрожденския български хайлайф и национални изменничества в услуга на Съюз на съветските социалистически републики. Очевидно е, че Българска социалистическа партия има проблем с отношението си към демокрацията. Колеги от ляво, вие защитавате режим, избран като тоталитарен, наедно с националсоциализма и фашизма, не от нас, а с декларация от Парламентарната асамблея на Съвета на Европа, както и от Европейския парламент. Освен това комунистическият режим в България е разгласен за незаконен със закон на българското Народно заседание още през 2000 година, доста преди основаването на партия ГЕРБ, а присъдите на по този начин наречения „ Народен съд “ са анулирани заради голям брой процесуални нарушавания и липса на доказателства още през 1996 година от Върховния съд на Република България. Вие даже отивате по-далеч, като защитавате събития, от които Българска комунистическа партия се е отрекла още на Априлския пленум – т.е. днешната Българска социалистическа партия е по-антидемократична даже от късната Българска комунистическа партия.
Срам и срам, г-жи и г-да псевдо социалисти!
Парламентарната група на ГЕРБ изрично поддържа министъра на образованието Красимир Вълчев и неговия екип! Образованието е главен приоритет за държавното управление на Бойко Борисов и работата на министър Вълчев до този миг е напълно в поддръжка на политиките на ГЕРБ. Като най-голямата българска партия в център-дясното политическо пространство и почитан член на Европейската национална партия, ние няма да допуснем за следващ път преоблечените със модерни одежди комунисти да прикрият незаконното си минало и да се показват пред бъдещите генерации като демократи и патриоти. Историята би трябвало да бъде учена такава, каквато е, тъй като не може да се търси баланс сред жертвите и техните палачи. Само истината ще ни направи свободни!
Няколко думи и към нашите естествени сътрудници от дясното политическо пространство, обичащи да се кичат със званието „ достоверни “.
Уважаеми другари, до този миг освен, че не чухме поддръжка от Вас за политиките ни по разобличаването на тоталитарния комунистически режим, само че и виждаме едно необичайно спотайване от Ваша страна. Надявам се, че то не се дължи на партизански гени в ДНК-то Ви, а на разбираемия човешки позор, че за близо три десетилетия битие, не успяхте да отстоите обективното проучване на историята, а в този момент, една презряна от „ аристократичното “ Ви реститутско его партия, за следващ път Ви изнася урок по народна власт.
Защото е елементарно на думи да се самопровъзгласяваш за достоверно десен, само че няма по какъв начин да обясниш за какво когато от 1997-ма до 2001-ва разполагаше с цялата власт в страната, по този начин и не пожела да въведеш най-малко минимална лустрация, както го направиха всички демократични страни от някогашния социалистически блок. Защо не вкара за толкоз доста години обективно проучване на историята? Защо не разобличи напълно доносниците на Държавна сигурност? Защо даже им подари стотици печеливши активи посредством приватизацията? Нали по този начин, г-жо Нинова?!?
Сега Ви боли да гледате, че ГЕРБ за следващ път прави това, което знаете, че трябваше да извършите Вие, само че не Ви доближи нито достоверност, нито кураж. И се снишавате, с вярата хората да не извърнат изключително внимание и да не помнят, по този начин, както се снишавахте безмълвно, когато вицепремиерът и министър на вътрешните работи през 2010 година съобщи архивите на Държавна сигурност на Държавна организация „ Архиви “, с което ги направи свободно налични за жителите и за всички жертви на комунистическия гнет и репресии.
И защото сме необятно скроени демократи, с възприятие за национална отговорност, за следващ път Ви подаваме ръка и Ви призоваваме да загърбим неразбирателствата в предишното и да застанем един до друг в отстояването на идеята за демократизация на България. Защото имаме вяра, че няма по-подходящ миг да застанем твърдо зад европейското бъдеще на родината ни от този, когато сме за първи път ръководители на Европейския съюз. А ясното ни бъдеще минава през безапелационното изясняване на предишното и рисковете, които крие левият популизъм за свободните хора в страната.
Успех в напъните, господин Вълчев и помнете, че не сте самичък, а имате поддръжката на милионите българи, които донесоха 12 следващи победи в национални избори на Политическа партия ГЕРБ! “, приключи Захариева.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР