БСП иска незабавно оставката на вътрешния министър Валентин Радев и

...
БСП иска незабавно оставката на вътрешния министър Валентин Радев и
Коментари Харесай

БСП иска оставките на Симеонов и Валентин Радев, криели схеми по границата

Българска социалистическа партия желае " неотложно " оставката на вътрешния министър Валентин Радев и вицепремиера Валери Симеонов. Това стана ясно от думите на " алените " Корнелия Нинова в декларация от името на група в Народното събрание.
Причината - вчерашното решение на Министерски съвет оградата по границата с Турция да е обект на националната сигурност.
Според соцлидера пораждат доста въпроси от това решение - за какво се прави, какви ще са резултатите и каква е задачата. " Опит ли е това да се скрие информация ", зачуди се Нинова, като попита ръководещите дали това значи, че и депутатите няма да могат да слагат въпроси за оградата.
" Няма да можем да подлагаме и министрите на парламентарен надзор по тази тематика, тъй като оградата ще е обект на националната сигурност ", съобщи още тя.
" Контролните органи в България и европейските могат ли да получават информация за изхарчените пари, за потоците мигранти и така нататък Напомням, че за построяването на оградата са изхарчени и европейски средства “, напомни " аленият " водач.
Тя попита дали филмът на BBC, че корумпирани управляващи оказват помощ на мигранти да преминат по пътя на Европа е опасност за националната сигурност.
„ Декларираме че поемам цялата и наказателна отговорност, в случай че такава ще има за това, което ще кажа. За нас повода тъкмо през вчерашния ден и по този метод да бъде взето това решение е фактът, че от три месеца Елена Йончева снима фрагменти приказва със очевидци, събра документи, които уличават в корупция длъжностни лица ", обясни Корнелия Нинова.
По думите ѝ депутатът от Българска социалистическа партия Йончева има снимани фрагменти, от които се вижда по какъв начин в действително време минават проведени групи мигранти . " Тя беседва със очевидец и този филм демонстрира паднала ограда, отворени шахти, прекосяване безотговорно със стълби и под оградата “, съобщи Нинова.
Тя се закани, че Българска социалистическа партия ще пусне кино лентата за корупцията по границата на всички европейски посланици. Нинова насочи апел към премиера Бойко Борисов да гледа кино лентата и да разпореди ареста на " алените ", задето са изнесли информация за националната сигурност.

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов не остана задължен на соцлидерката. По думите му декларациите на Българска социалистическа партия се трансформират в метод за отклонение на проблемите на хората и проектобюджетът за идната година.
„ Не бих паднал на равнището на неща, които не дават отговор на истината и да въвеждам в подвеждане медиите. По никакъв метод не се лимитира опцията, в случай че някой има подозрения да сезира съответните органи ", прикани той " алените ".
Той се обърна към Нинова, като съобщи, че обича да направи медийно наличие да създадете подправени вести, като по този метод си мисли, че може да е опция на ръководството.
„ Много ми е забавно, за какво никой не приказва тук за финансирането на акциите и на президентските и на парламентарните избори ", смени внезапно тематиката Цветанов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР