„БСП имаше ясна програма, която не беше направена набързо, както

...
„БСП имаше ясна програма, която не беше направена набързо, както
Коментари Харесай

Ченчев: В момента БСП има най-разумния глас в политическото пространство

„ Българска социалистическа партия имаше ясна стратегия, която не беше направена небрежно, както направиха други партии. Не инцидентно носеше името “С грижа за хората “. Българска социалистическа партия беше най-подготвената партия за осъществяване на ръководство. Тя беше поредна, постановяваше като политики в обособените браншове концепциите си в Народното събрание в последните 4 години. Много рационални неща бяха отхвърлени от ръководещото болшинство единствено поради правилото на силата. “ Това съобщи националният представител от Българска социалистическа партия Иван Ченчев в ефира на Дарик радио.

В предаването “Седмицата на Дарик “ той бе безапелационен, че една от тезите на левицата се е потвърдила във времето като вярна: „ Никога с ГЕРБ никой не трябва да играе, тъй като всеки, който играе с тях, в този момент го усетиха Вътрешна македонска революционна организация, НФСБ, ВОЛЯ, попада в мъртвата им хватка, както всички партии, които са били патерица на ръководството на Борисов на трите му кабинета. “

Според Иван Ченчев протестният избор е разпилян на 4 места - Мая Манолова, Слави Трифонов, “Демократична България “ и Българска социалистическа партия като опция на това статукво. „ Ние бяхме единствената партия, която се появи пред хората и сподели: “В първите 100 дни вършим това и това “.

Социалистът развенча мантрата, че едно от предложенията на Българска социалистическа партия бе да вдигне налозите: „ 790 хиляди български фамилии щяха да заплащат по-нисък налог, 3,5 млн. българи щяха да заплащат същия налог и към 120-150 хиляди щяха да бъдат солидарни с обществото и по избрана канара да заплащат повече “.

По думите на Ченчев причина за резултата на левицата на миналите избори, е че по-възрастната част от популацията бе изплашена от “чувалите “, които се посочваха по малкия екран всяка вечер: „ Това беше дирижирано ръководство на тази рецесия, с цел да се стигне до там. “ Той разказа картинката, която се получаваше в дребните обитаеми места: „ Хора измираха по домовете си, тъй като нямат достъп до опазване на здравето или болничното заведение беше претъпкана. Това ги изплаши и ние всеобщо не получихме гласовете от нашите хора. “

„ Г-н Радев е пореден в своята политика през цялото това време, както и ние. Българска социалистическа партия не се бърка в нито едно негово решение. Президентът се бори за втори мандат, ние го поддържаме, само че в този момент идва времето, в което ще стартираме процедура по номинация “, по този начин Ченчев направи коментар по тезите на левицата по отношение на президента.

Личното мнение на Иван Ченчев е, че сега Българска социалистическа партия има най-разумния глас в политическото пространство. „ Едни нямат глас, други приказват разнопосочно, трети към този момент се скараха, а четвърти въобще не желаят властта. “

Той разяснява срещите, които Корнелия Нинова организира с регионалните и общинските ръководители на партията: „ Най-важното нещо е да се чуе партията и сега водачът прави това. Това е подготовка за разбора на това, което се е случило. “ Иван Ченчев добави и че на идното първо съвещание на Народното събрание би трябвало да се излъчи управление на парламентарната група и предложение за зам.-председател на Народното събрание от страна на левицата.

Социалистът напомни, че от 4 години левицата приказва и за паралелна страна, която в последна сметка се потвърди. „ Казвахме и че хората не желаят Борисов, както и стана, говорихме за злополуката в опазването на здравето и тя се потвърди. “

Оттук нататък Ченчев съобщи, че би трябвало да се договаря с тези, които не желаят повече този модел на ръководство. „ Моделът е тръгнал да пада, само че не е разграден, тъй като Борисов държи втория и трети ешелон на властта и продължава да се окопава там. Неговото държавно управление е взело решение за 6 концесии за 35 години напред, когато е наясно, че си отива “, приключи Иван Ченчев.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР