БСП и ГЕРБ размениха остри реплики чрез декларации в пленарната

...
БСП и ГЕРБ размениха остри реплики чрез декларации в пленарната
Коментари Харесай

Остри реплики между ГЕРБ и БСП заради доклада на ЕК

БСП и ГЕРБ размениха остри реплики посредством заявления в пленарната зала. Поводът за напрежението сред ръководещи и съпротива се оказа изявлението на външния министър на Холандия по отношение на участието ни в Шенген и отчета на Европейска комисия за България.

 © БГНЕС
Лидерът на социалистите Корнелия Нинова остро разкритикува ръководещите освен поради ниските приходи и общественото неравноправие. Според нея грешките на кабинета са установени и от Европа.
Корнелия Нинова, ръководител на ПГ на " Българска социалистическа партия - За България ": Вчера държавното управление на Бойко Борисов, а посредством него и България, получи два доста звучни европейски шамара. Холандският външен министър съобщи, че не ни желаят в Шенген поради корупция - непосредствено и намерено.
От името на парламентарната група на ГЕРБ Георги Марков посъветва Българска социалистическа партия да не дава за образец Холандия, която, съгласно него, има проблеми със сигурността и правораздаването.
Георги Марков, народен представител от ПГ на ГЕРБ: Обидни са изявленията през вчерашния ден на външния министър на Холандия. Размахва пръст и ни учи. Аз съм доста смутен и за холандското правораздаване, за холандския народ. Защото в България нито един не се е намерил терорист да стреля с автомат като в град Утрех.
Според Българска социалистическа партия второ доказателство за неприятното ръководство на страната, е вчерашният отчет на Европейска комисия, визиращ корупцията, контрабандата и бедността като съществени проблеми. По този мотив водачът на левицата се обърна задочно към премиера.
Корнелия Нинова, ръководител на ПГ на " Българска социалистическа партия - За България ": Г-н Борисов и през днешния ден не откри кураж да премине през тази врата и да застане пред нас. Аз скърбя, че не го направи, тъй като тези неща щях да му ги кажа в очите. И да желаеме отговори. Уважаеми господин Борисов, тъй като за 10 години ръководство на България докарахте страната до това положение. И това не е оценка на българските социалисти, а на вашите сътрудници в Европа.
От ГЕРБ опровергаха левицата с образци.
Георги Марков, народен представител от ПГ на ГЕРБ: Ангела Меркел - канцлерът на Германия, сподели " Благодаря на Борсов. Данке, че придвижи Западаните Балкани към Европейски Съюз ". Какво споделя Ципрас? Казва " Бойко, ти можеш и ООН-то да ръководиш! ".Албанският министър председател " Ти си Меркел на Балканите ".
В умозаключение Георги Марков посъветва левицата да не напуща повече Народното събрание, тъй като той ще изкара цялостния си мандат.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР