БСП и ГЕРБ разкритикуваха остро решенията на служебния здравен министър

...
БСП и ГЕРБ разкритикуваха остро решенията на служебния здравен министър
Коментари Харесай

БСП и ГЕРБ искат оставката на здравния министър

БСП и ГЕРБ разкритикуваха остро решенията на служебния здравен министър Стойчо Кацаров за справяне с пандемията и желаеха оставката му поради въвеждането на зелените Коронавирус документи, които от на следващия ден ще се изискват при посещаване на редица обекти, както и при мероприятия на закрито.

В свое мнение Изпълнителното бюро на левицата упорстват за анулация на ограниченията, оповестени от Министерството на здравеопазването през вчерашния ден, както и за повторното им разискване. Според ИБ на Българска социалистическа партия, въвеждането от служебния кабинет на " зелен документ по този недомислен метод е недопустимо и неработещо ". " Тези ограничения се ползват в европейски страни, където висок % от популацията е имунизирано, само че е неприложимо за България, се стимулират от " Позитано " 20. Ако подобен документ няма да се изисква за деца до 12 години, това значи ли, че е наложителен за деца сред 12-18 години и че те би трябвало да бъдат имунизирани? ", питат социалистите.

Ваксинирането е непринуден акт. Ваксината би помогнала да се ограничи разпространяването на заболяването и да избави човешки живот. В същото време не би трябвало да бъдат ограничавани конституционните права на жителите ", написа още в позицията.

" Министър Кацаров не е в положение да се оправи с рецесията, която се задълбочава. Очакваме да подаде оставка ", приключва позицията.

ОТ ГЕРБ също оповестиха на брифинг, че въвеждането на зелен документ е противоконституционно и настояха Кацаров да подаде оствака. По време на конференция Десислава Атанасова от ГЕРБ подлага на критика Кацаров и го дефинира като „ изтъкнат антиваксър “, а по-късно изиска той да се отдръпна от поста си. „ Искаме оставката на Стойчо Кацаров, той от дълго време не е законен здравен министър, отдавана не схваща свойството и смисъла на дейностите си, а на 14 ноември народът ще вземе оставката на Румен Радев “, разяснява тя. По думите ѝ въвеждането на зелен документ е бойкот против хората и бизнеса.

Според някогашния здравен министър проф. Костадин Ангелов Кацаров лъже, че е допустимо жителите да получат зелен документ с антигенен тест. „ В суматохата си и в страха си министър Кацаров забърка една доста огромна каша, която доста мъчно може да бъде оправена “, сподели Ангелов.

„ С антигенни проби никой не може да си извади зелен документ по метода, по който той е избран от Европейския съюз. Възможност за издаване на зелен документ с тест става единствено с PCR “, разясни той.

Междувременно пред постройката на Министерския съвет се организират митинги против ограниченията. На място са водачите на „ Атака “ и „ Възраждане “ – Волен Сидеров и Костадин Костадинов. Част от протестиращите нападнаха служебния образован министър Николай Денков пред входа на постройката. Има засилено полицейско наличие.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР