БСП и ДПС отново не се регистрираха в началото на

...
БСП и ДПС отново не се регистрираха в началото на
Коментари Харесай

Мнозинството едва събра кворум за бюджета на НЗОК за догодина. БСП и ДПС отново бойкотираха

БСП и Движение за права и свободи още веднъж не се записаха при започване на днешното изключително съвещание на депутатите. Управляващото болшинство обаче събра 122 народни представители при най-малко от 121 и Народното събрание стартира работа. 

Днес в Народното събрание би трябвало да прегледат на първо четене плановете за бюджети на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) и на държавното публично обезпечаване (ДОО) за 2019 година. 

Миналата седмица от Българска социалистическа партия и от Движение за права и свободи оповестиха, че ще бойкотират кворума в Народното събрание, до момента в който вицепремиера Валери Симеонов не подаде оставка. Повод за настояването им е изявлението му за " кресливи дами " с " сякаш заболели деца " по адрес на протестиращите майки на деца с увреждания.

Партията на Мустафа Карадайъ изиска и другият вицепремиер от квотата на " Обединените патриоти " - Красимир Каракачанов. Повод за настояването им беше скандалът с Държавната организация за българите в чужбина (ДАБЧ), обвиняванията за търговия с документи за българско гражданство и задържането на към този момент някогашния ѝ ръководител Петър Харалампиев, който е препоръчан за поста от Вътрешна македонска революционна организация.

От " Воля " също желаеха Симеонов и Каракачанов да изоставен постовете си, само че в началото оповестиха, че няма да бойкотират събирането на кворум. В края на предходната седмица обаче и Веселин Марешки заплаши депутатите му да спрат да се записват, в случай че няма оставки. 

Вчера пък социалистите обявиха, че чакат цялото държавно управление да подаде оставка. 

Според правилника за работа на Народното събрание съвещанието може да стартира, единствено в случай че се записват повече от половината народни представители, които общо са 240.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР