БСП и членовете на Делегацията на българските социалисти в ЕП

...
БСП и членовете на Делегацията на българските социалисти в ЕП
Коментари Харесай

Станишев: Правителството закъсня да защити интереса на българските превозвачи

Българска социалистическа партия и членовете на Делегацията на българските социалисти в Екологичен потенциал стоим през цялото време зад справедливите претенции на българските превозвачи и водачи. Подкрепяме и митинга, плануван за на следващия ден в Брюксел.

Това съобщи българският евродепутат и водач на ПЕС Сергей Станишев във връзка утрешното гласоподаване на така наречен пакет „ Мобилност “. " Ще бъдем на площада дружно с хората, с цел да изразим безапелационното си противоречие с метода на сътрудниците от други страни. Дипломатическата атака на българското държавно управление обаче ми се коства закъсняла “, добави той.

„ В последната една година българското държавно управление пропусна опцията да контракти рационален компромис по този пакет законодателство. Министрите бяха заети с председателстване на Председателството и замяна на поздравления, само че нищо повече. Австрийското председателство обаче не страдаше от сходни задръжки – те реализираха своето и при започване на декември м.г. Съветът гласоподава позиция, която мощно ощетява българските превозвачи. Сега за следващ път светлините на прожекторите се насочват към Екологичен потенциал. Разбира се, ние ще поставим всички старания, само че няма по какъв начин да се компенсират напълно пропуснатите благоприятни условия от страна на страната “, разяснява още Сергей Станишев.

Според него е значимо " да се откри по-добър баланс сред ползите на служащите – естествени условия на труд, отмора и възнаграждение, но не би трябвало да се стига до орязване на достъпа до свободния пазар ".

" Например концепциите за връщането на лидера и транспортното средство на всеки 4 седмици в страната на регистрация, което явно ще ограничи опциите за правене на бизнес изобщо и ще докара до загуба на работни места и доходи освен в България, само че и редица други страни “, посочи лидерът на ПЕС.

Сергей Станишев сподели още, че е информирал бюрото на Групата на социалистите в Екологичен потенциал за идния митинг на българските превозвачи, както и за позицията на Българска социалистическа партия в отбрана на националните ползи. По негови думи евродепутати от Италия и Испания са показали схващане към българскара позиция и е било взето решение " да не се бърза с гласуването на пакета за подвижност в пленарната зала, с цел да има време за намиране на рационален баланс “.

„ Въпреки че не сме постоянни членове на транспортната комисия на Екологичен потенциал, на следващия ден дружно с Петър Курумбашев ще участваме в гласуването, с цел да дадем спомагателни гласове в отбрана на националния интерес. До последно ще продължим да водим диалози с сътрудниците от други страни, с цел да ги убедим да поддържат нашите компромисни текстове, инициирани от Петър Курумбашев “, съобщи Станишев.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР