БСП и бившият вицепремиер Валери Симеонов влязоха в спор след

...
БСП и бившият вицепремиер Валери Симеонов влязоха в спор след
Коментари Харесай

Симеонов: Бедствието не е повод за политическа кандърма, слава Богу, че имаме дейни министри

БСП и някогашният вицепремиер Валери Симеонов влязоха в спор след днешното чуването на четирима министри в пленарната зала, които дадоха доклад за обстановката в страната след преваляванията и наводненията от последните дни.

Водите да бъдат оповестени за национално благосъстояние и детайл на националната сигурност - това искане на Българска социалистическа партия напомни националният представител от парламентарната група на " Българска социалистическа партия за България " Крум Зарков.

 4-ма министри в Народното събрание: Заради бързата реакция не се стигна до жертви при наводненията Виж още

Според него би трябвало да има ясно носене на отговорност от един човек, от един вицепремиер или министър по казуса с водата. Той е безапелационен, че за следващ път по основна тематика ръководещите са потвърдили, че са " неспособни " .

" Един човек да носи отговорност и да координира тези дейности, а не тук да не могат да стигнат столовете за всички министри ", установи депутатът.

Левицата упорства и за създаване на напоителни системи, инспектиране на концесиите на язовирите и санкциониране на неизрядните концесионери. Според Зарков е нужна директна отговорност на тези, които са отговорни за случилото се в последните дни.

" Това е обикновено и това, че не е направено до момента, няма никакво опрощение ", уточни депутатът и разяснява, че България е в непрекъснато бедствено състояние в последните години. " Ако не е суша ще е наводняване, в случай че боклуците не горят и тровят въздуха, ще залеят градовете. Това също видите ли било обикновено. Ако пътищата са разрушени преди ремонта, те стават още по-разбити след ремонта. Ние сме непрестанно в бедствено състояние. Всъщност не ситуацията е бедствено - ръководството е бедствено ", разяснява още депутатът.

Заместник-председателят на Народното събрание от " Обединени патриоти " и водач на НФСБ Валери Симеонов отвърна, че няма значение кой ръководи страната, когато има естествено злополучие.

" Природното злополучие не се преценява с политическата обстановка, с ръководството ", разяснява той.

По думите му всевъзможни опити да се хвърля укор за дейности за превъзмогване на следствията от естествените бедствия са " глупава, обикновена, повърхностна политическа акция ".

" Слава Богу, че имаме дейни министри , които знаят какво вършат и могат да го обяснят. В случая имаме съответни дейности, ангажираност на целия административен, държавен, механически, професионален апарат+, похвали дейностите им Симеонов и моли депутатите да уважат напъните на хората.

Той означи, че никой не може да планува в какъв мащаб ще бъде естественото злополучие. Когато са планувани дъждовните системи на градовете, те са планувани за по-малко вода. Тогава е нямало такива превалявания, уточни водачът на НФСБ. По думите му, язовирите и каскадите също са планувани за един средногодишен приток на вода.

" Нямаме Цар Калоян, уважаеми сътрудници от Българска социалистическа партия и от Движение за права и свободи . Какво да се направи, когато къщата е издигната на натурален водосбор при огромен дъжд и жителят не си е платил 100 лв. да си отбрани къщата за цяла година ", разяснява той.

" Тук би трябвало да се работи в посока повишение на общата застрахователна просвета на българското общество, която е ниска ", добави Симеонов и разяснява, че тези истини би трябвало да се изясняват, а не да се трансформира естественото злополучие в мотив за политическа кандърма и политически офанзиви.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР