БСП е за“ това, че големи инфраструктурни, национални обекти, летища,

...
БСП е за“ това, че големи инфраструктурни, национални обекти, летища,
Коментари Харесай

Свиленски за взимането на концесията за пристанище „Росенец“: БСП ще подкрепи това решение

„ Българска социалистическа партия е „ за “ това, че огромни инфраструктурни, национални обекти, летища, плажове, естествени благосъстояния не би трябвало да бъдат давани на концесия и ще подкрепим това решение. Ще подкрепим това решение, само че в този подтекст, а не в нелепостите, които приказват – поддръжка на войната “, сподели Георги Свиленски от Българска социалистическа партия във връзка предлагането страната да вземе пристанище „ Росенец “ от „ Лукойл “.

„ Стана ясно кой ръководи страната – ген. Атанасов, Кирил Петков, Бойко Борисов и Делян Пеевски. Да не описват повече, че нямало коалиция, казусът е, че не могат да се схванат. Концесията е дадена от Борисов през 2011 година за 35 години, той тогава харизал българското пристанище, в този момент да не се прави на огромен бранител на българските ползи “, разяснява Свиленски по БТВ.

Депутатът сподели, че Българска социалистическа партия ще излъчи собствен претендент за локалните избори през есента. 

„ В средата на август завършват номинациите. Предполагам, че при започване на септември ще издигнем нашия претендент за кмет и ще е много по-разпознаваем, първокласен и избираем от до момента спряганите кандидатури “, разясни той.

Георги Свиленски прикани депутатите да мислят повече за националните хрумвания. По думите му в Народното събрание се занимават с това по какъв начин да изпразнят страната и армията от наличие, а хората от другата страна стачкуват и няма кой да ги чуе.

„ Цялата държавна администрация е изоставена, не ги интересува кои хора работят за страната, цели структури са изоставени. 300 милиона лева са им настояванията. Нашите претенции, консолидирани с тези 300 милиона, с пенсии, детски, безвъзмездни медикаменти за деца до 14 години, са 1,8 милиарда лева Ясно сме показали от къде да бъдат добавени – 100 млн. лева повече събираемост на Данък добавена стойност, 700 млн. лева понижаване от финансови разноски и 1,2 милиарда лева увеличение на недостига, което е единствено 0,6% “, разяснява Свиленски. 

Той сподели, че Българска социалистическа партия не оглавява нито една от комисиите в Народното събрание, тъй като те са били разпределени.

„ Никога до момента в парламентаризма не е било по този начин – ръководещите да си разпределят сами комисиите без никакъв разговор, диалози и опити за връзка. Те се бяха разбрали – ГЕРБ, Движение за права и свободи и ПП-ДБ. Пред всеки имаше листче кой за коя комисия да предложи ръководител “, уточни Георги Свиленски.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР