БСП е увеличила гласовете си със 100 хиляди гласаПоздравявам всички

...
БСП е увеличила гласовете си със 100 хиляди гласаПоздравявам всички
Коментари Харесай

Корнелия Нинова : Да се обединим за промяната. Тя започна в неделя

БСП е нараснала гласовете си със 100 хиляди гласа
" Поздравявам всички българи, дали своят вот на тези избори и показали своята гражданска интензивност. Благодаря на всички наши претенденти, общинските, регионалните структури, депутатите в българския и Европейския парламент, на Националния съвет, които се включиха в тази акция, с цел да е тя мощната, позитивна и усмихната. Вие предложихте действителни решения на хората. " Това съобщи ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова на конференция в централата на Българска социалистическа партия. Тя поздрави партията, че е устояла на натиска, компроматната война и на заканите. " И в тези избори цялата държавна машина беше изправена против вас. Бяхте подложени на закани, стигна се до това- да конфискуват баници като материални доказателства, да пишат, че фамилиите са ви напуснали, че децата ви са се отказали от вас. Благодаря ви, че не се поддадохте на всичко това и продължихте. Благодари ви на всички вас. Страхотен народен тим сме. Вярвам, че той ще се резервира и след тези избори ", добави Нинова.

Лидерът на Българска социалистическа партия разгласи, че левицата печели на първи тур 34 общини, а в 56 общини и 16 региона в София, Пловдив и Варна е на балотаж. Тя акцентира, че левицата отива на балотаж в 12 области. " Българска социалистическа партия усилва своите гласове с към 100 хиляди гласа по отношение на предните локални избори. Запазваме алените си общини до момента. Имаме понижение с две трети на общините, в които не сме имали общински съветници ", сподели Нинова. Тя добави, че Българска социалистическа партия се завръща със съществено наличие в локалната власт и затвърждава наклонността от последните 3 години - извоювани президентски избори, удвоени депутати в Народното събрание и единствената партия с повишен брой евродепутати, в този момент увеличена поддръжка за кметове и общински съветници от Българска социалистическа партия.

Като извънредно сериозен проблем Корнелия Нинова уточни големия брой невалидни бюлетини. " На тези избори те са към 15%, това са 400 хиляди гласа. Решението на този въпрос е машинното гласоподаване и Българска социалистическа партия още веднъж ще го предложи ", уточни Нинова.

Корнелия Нинова посочи, че емблемата на тези избори е корпоративният избор, натискът и пазаруването на гласове. Тя се базира на изявления на жителите по една от малките екрани: " На единия беше заложен въпрос: Защо взехте 20 лева?, а той сподели: " Защото съм гладен и желая да хапвам ". Бедността. Вторият на същия въпрос сподели: " Защото ни е боязън от всичко. В най-бедната част от България, Северозапада, ни е боязън от всичко ". Това е огромното предизвикателство пред всички нас: беднотия, боязън и репресии. Срещу това би трябвало да се борим в България. " Нинова прикани към обединяване за решение на този проблем " Обръщам се към всички - тези избори ще минат, ще дойдат други - дайте да се съберем и да решим този голям проблем - свободен народ, без боязън свободно да избира водачите си ", съобщи тя.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР