„БСП е с последователни действия и в този парламент, и

...
„БСП е с последователни действия и в този парламент, и
Коментари Харесай

Свиленски: БСП последователно ще отстоява ГЕРБ да бъде сменена от власт

„ Българска социалистическа партия е с поредни дейности и в този парламент, и ние поредно ще отстояваме това, че ГЕРБ би трябвало да бъдат заменени от власт, би трябвало да бъдат изведени от властта и колкото може да оказват по-малко въздействие върху решенията, които се взимат в страната. “ Това съобщи зам.-председателят на парламентарната група на " Българска социалистическа партия за България " Георги Свиленски в ефира на БНР.

В предаването “Неделя 150 “ той разяснява Комисията, която би трябвало да направи проверка на ръководството на Борисов: „ Ще би трябвало да ревизират отдаване на концесии, харчене на пари, покупко-продажби и така нататък Така ще съумеят да дадат насоката по какъв начин е ръководена страната последните 10 години. “ По думите на Свиленски Народното събрание не е проверяващ орган, само че той може да подтикне съответните институции да извършат нужните инспекции.

„ 10 години ГЕРБ злоупотребяват с властта, с парламентаризма, със законите и Конституцията на страната. И в този момент, когато едни народни представители, излъчени от българските жители, желаят да възстановят тъкмо тези неща, ръководещите го виждат като реваншизъм “, изясни Свиленски като добави: „ Те би трябвало да свикнат, че България е в друга конюнктура, българските жители демонстрираха отношението си към ръководството на Борисов, изпратиха го в съпротива, и те би трябвало да се примирят със своята орис. “

Според Свиленски ерата на ГЕРБ към момента не е завършила. „ Ние го декларирахме няколко пъти, че е направена една доста дребна крачка в това ГЕРБ да бъдат отстранени от властта и оттук насетне болшинството в Народното събрание би трябвало да потвърди, че е било откровено в предизборните си задължения “. Той предизвести, че в случай че не се продължи с тази политика на възобновяване на държавността, ерата на Борисов доста бързо ще се върне.

„ Ние предложихме в един доста значим миг в петък да се наложи мораториум върху дейностите на Борисов, тъй като до момента в който приказваме в този момент, в държавната администрация, бордовете и организациите вървят трайни назначения на представители на ГЕРБ “, изясни Свиленски като направи уточнението, че поддръжката не стана с изявленията по радиото, а с гласоподаване.

„ Когато искаш да се бориш с даден модел, би трябвало да бъдеш пореден, а не да отлагаш тези ограничения “, добави той.

Георги Свиленски бе безапелационен, че първите предварителни избори са най-бързият метод Борисов да се върне на власт.

Той изясни, че българските жители чакат решения на проблемите в страната и в тази посока Българска социалистическа партия е внесла към този момент законопроекти в българския парламент и чака те да бъдат предпочитано прегледани. „ Те са с грижа за хората и ще създадат по този начин, че пенсиите на българските пенсионери да бъдат трайно преизчислени, младите фамилии да бъдат подпомагани за раждане на 2-ро и 3-то дете, учениците да получават безвъзмездни учебници и така нататък “, уточни Свиленски.

Социалистът разяснява, че левицата ще поддържа държавно управление, препоръчано от партията “Има подобен народ “, само че не абсолютно и без да вземат участие в него. „ Няма да желаеме министерски постове, само че ще сложим 5-6 условия, които в случай че не бъдат признати, няма по какъв начин да дадем поддръжка, а тези условия са в полза на българските жители. “

Той разказа кои са тези условия: „ Става въпрос за бързи и поредни дейности в здравната система за справяне с пандемията и превъзмогване на следствията. Действия, свързани с битката с корупцията, подсилване на независимостта на правосъдната система, възобновяване на парламентаризма, справедлива проверка на бюджета. “ Свиленски добави още и бистрота на процеса на договаряне на оперативните стратегии на Европейски Съюз и промени в изборното законодателство.

На финала на диалога зам.-председателят на Парламентарната група на " Българска социалистическа партия за България " напомни, че през вчерашния ден партията публично поддържа Румен Радев и Илияна Йотова за втори мандат. „ Президентските избори са след 5 месеца, тъй че има време всички наши симпатизанти и организации да изявят и те своята поддръжка по съответния метод. Без нашата поддръжка президентската двойка няма по какъв начин да получи втори мандат, в този момент я получиха, и пътят им за втория мандат е отворен “, приключи Свиленски.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР