БСП е против сделката за още 8 F-16, коментира пред

...
БСП е против сделката за още 8 F-16, коментира пред
Коментари Харесай

БСП е против сделката за още осем F-16

БСП е срещу договорката за още 8 F-16, разяснява пред публицисти в Народното събрание социалистът Борислав Гуцанов.

„ Това е неуместна обстановка. Служебният кабинет на Стефан Янев е пратил писмо през август до Съединени американски щати да се разясняват вторите самолети, в случай че не са пристигнали първите осем изтребителя F-16 и се забавят с към 2 година “, разясняват от Българска социалистическа партия. Според социалистите цената на новите американски изтребители е безумно висока.

„ Най-слабата стопанска система даваме на най-могъщата за следващ път 2,2 милиарда лева за нещо, което не са знаеше даже къде ще бъде създадено. И в този момент идват вторите самолети на още по-висока цена. Как става това? Нали тъкмо ГЕРБ обясняваха, че ще бъдат по-евтини. А те в този момент се оказват още по-скъпи ”, установи Борислав Гуцанов.

Първите 8 изтребители F-16 бяха закупени през 2019 година за 1.256 милиарда $. Още тогава от МО повдигнаха въпроса да се направи питане към Съединени американски щати за още 8 изтребителя, защото военната продукция нараства. Вчера стана ясно, че Държавният департамент е изпратил към Конгреса на Съединени американски щати проекторешение, с което да се даде зелена светлина за евентуална договорка с България за придобиване на още осем нови изтребителя F-16 Block 70 за общо 1,673 милиарда $ с оборудването към тях.

„ Вижте на какви цени купуват Румъния, Гърция, Полша. Това е безсрамие. Не може да научаваме от непознатата администрация защо става въпрос “, възмути се Гуцанов.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР