БСП е пета политическа сила. Тя е елемент от гарнитурата,

...
БСП е пета политическа сила. Тя е елемент от гарнитурата,
Коментари Харесай

Кирил Добрев: БСП е елемент от гарнитурата в две ястия – ГЕРБ и „Продължаваме промяната“

„ Българска социалистическа партия е пета политическа мощ. Тя е детайл от гарнитурата, не е цяла гарнитура в две ястия – едното е ястието ГЕРБ, другото е ястието „ Продължаваме промяната “. От Българска социалистическа партия съвсем нищо не зависи, с изключение на парламентарния надзор и въпросите, които може да задава. Но от първата и втората политическа мощ зависи доста. “ Това сподели в студиото на Euronews Bulgaria Кирил Добрев, някогашен народен представител и сегашен член на управлението на Българска социалистическа партия, по отношение на опциите за сформиране на постоянно държавно управление.

„ И аз съм удовлетворен като български жител, че те откриха опция да седнат на една маса и да проведат най-малко някакви смислени диалози “, добави Добрев и посочи, че топката сега е в ръцете на ГЕРБ.

„ Най-интересното е, че и първата, и втората политическа мощ, хем желаят да приказват, хем няма да вършат взаимни отстъпки “, означи той.
„ Аз, също като болшинството български жители, искам да има едно съществено, постоянно държавно управление, с цел да може да организира една по-дългосрочна политика. Всичко това, което се случва, и тази неустановеност, която българските жители чакат, ме тормози и мен “, показа социалистът.

Аз съм впечатлен от експанзията, която някои от политическите водачи демонстрират против президента и против служебния кабинет. В края на краищата, бяха извършени избори и това е разпределението на наличието в Народното събрание. Оттук-нататък всичко е в ръцете на партиите - да намерят път по сред си, тъй че да съумеят да сформират едно устойчиво държавно управление, било то и краткотрайно.
„ Всичко, което съм учил за политиката, от опит знам, че доста мъчно можеш да претендираш за властта, в случай че нямаш поддръжка най-малко от един милион българи. Много мъчно и доста несигурно е държавно управление от позицията на втори мандат. Но когато се схванат политическите сили, с третия мандат може да се случи едно обикновено държавно управление, което да поеме България най-малко до локалните избори “, счита Добрев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР