БСП е партията, която последните 10 години беше постоянно настъпателна,

...
БСП е партията, която последните 10 години беше постоянно настъпателна,
Коментари Харесай

Елена Йончева: Вотът на недоверие е повод за аргументирана дискусия за състоянието на държавата

БСП е партията, която последните 10 години беше непрекъснато настъпателна, аргументирана против корумпираното ръководство на ГЕРБ. Четири вота на съмнение, в този момент следва пети, това не е просто официална процедура, а е мотив в обществото да стартира аргументирана полемика за положението на страната.
Това сподели в предаването „ 120 минути “ по бТВ евродепутатът Елена Йончева.

По мотив настояването за промяна на основния прокурор Иван Гешев, Йончева сподели, че въпросът не е да сменяем един човек с различен човек, въпросът е да се построи подобен механизъм, че прокуратурата да не се въздейства от политически поръчки.

Евродепутатът разяснява ислучващото се в Българска социалистическа партия.

" Няма нищо ужасно в една партия да има лидерски конфликт, това демонстрира, че това е една жива конструкция. Страшно е, когато в една партия, като ГЕРБ, ръководителят се избира с 99% утвърждение. Това е ужасно за една народна власт. ", сподели Йончева.

" България се ръководи властническо и това нарушава политическия разговор с другите партии. Не можем да чакаме, че това няма да повлияе на политическите партии, в това число и на Българска социалистическа партия ", добави тя.

„ В Българска социалистическа партия има сложен разговор и това е проблем, той би трябвало да тече по различен метод и това чакам и от идващото управление. Българска социалистическа партия се нуждае от разговор, от почтен диалог, от почтени избори за ръководител.

Изборите би трябвало да бъдат транспарантни, да няма никакво подозрение за операции. За страдание трима от четиримата претенденти към този момент показват подозрения в легитимността на централната изборна комисия, която ще организира тези избори “, изясни Елена Йончева.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР