БСП е определяна като категорично проевропейска партия едва от 11%

...
БСП е определяна като категорично проевропейска партия едва от 11%
Коментари Харесай

Нова година - стари номера, Цветанов сe хвали с прогрес и се заяде с БСП и Радев

БСП е определяна като изрично проевропейска партия едвам от 11% от хората, а президентът Радев предизвика ненавист.
Това съобщи в декларация от името на ПГ на ГЕРБ ръководителят й Цветан Цветанов.
„ През тази година политическият календар включва значими избори, първият от които е за Европейския парламент, а вторият - за локални органи на властта. Сред нас има политици, които към момента не схващат, че хората не одобряват обидно кресливия им звук. Защото съгласно значително българи сходен възторг е надълбоко неоткровен и непроизводителен “, съобщи Цветанов.
Той уточни, че Политическа партия ГЕРБ се гордее с това, че е възприемана като най-европейската партия у нас.
„ Това настояват близо половината българи в проучвания от декември 2018 година Българска социалистическа партия е определяна като изрично проевропейска партия едвам от 11%. На този декор наподобява разумно управлението на Българска социалистическа партия да си показва евровота основно като мотив за измерване на силите сред Българска социалистическа партия и ГЕРБ и като оценка за ръководството на ГЕРБ.
От 23 до 26 май към 500 милиона жители на Европейски Съюз ще избират 705 евродепутати, включително и 17 български. В ГЕРБ си слагаме задачата да имаме 6-има или повече евродепутати в идващия Европарламент, както и да работим за това ЕНП да бъде първа политическа мощ. ЕНП извършва обещанията си от 2014 година – върнаха европейската стопанска система към напредък.
Създадени са 12 милиона нови работни места. Безработицата е с най-ниските равнища от 2008 година. От 2015 насам броят на противозаконните имигранти е намалял с 90 %, с помощта на подхванатите ограничения “, съобщи Цветанов и уточни, че тези резултати са реализирани с политики и старания на всички страни от Европейски Съюз.
Той още веднъж атакува президента Румен Радев и попита защо единство приказва той след свръхполитизираната си, по думите на Цветанов, тирада в новогодишната тирада. Според водача на ПГ на ГЕРБ Радев само предизвика ненавист.
" В новогодишната си тирада президентът Румен Радев препотвърди нежеланието си да работи за хората дружно с техните избраници отпред на властта.
„ През 2019 година Пловдив е Европейска столица на културата. Местната власт, хората на духа и културата и гражданското общество се сплотиха и сътвориха своя план „ Заедно”, с цел да осъществят над 400 артистични събития. Те получиха поддръжка от бизнеса, както и от всички етнически общности, които имат вяра, че разговорът, уважението и общата идея трансформират нашите градове и нас самите. Над 1200 доброволци от страната и чужбина ще работят за задачите на Европейската столица на културата в България.
„ Не по този начин обаче схваща единението президентът, който посвети на рецензии към ръководещите обръщението си към нацията в новогодишната нощ. За какво единство приказва той тогава? Неслучайно някои дефинираха думите му като експанзия, други – като революционен възторг в конгресна зала, а трети - като израз на персонални политически упоритости. Европейски медии разясниха,че речта му е „ свръхполитизирана” и заподозряха, че наричайки се обединител на нацията, той съумява само да предизвика разделяне и ненавист. Ето за какво аз бих желал през 2019г. в Народното събрание да имаме повече общи и извоювани от всички нас дела в името на българите “, сподели Цветанов
„ Пред Европа остават общи провокации, които не могат да бъдат решени от нито една страна поотделно. Осъзнавайки това, още при започване на февруари т. година, ГЕРБ ще инициира цивилен разговор под надпис „ Европа в нашия дом”. Всички би трябвало да работим за по-сигурна, просперираща, обективна, устойчива и единна Европа.
Ние от ПГ на ГЕРБ поддържаме Европейския парламент в желанието му да трансформира евровота в „ избори за Европейския съюз”. Избирателите би трябвало да знаят какъв е залогът на вота им. От 2018 година тече общоевропейски цивилен спор за бъдещето на Европа. Над 8000 младежи от страните-членки обобщиха упованията си към Европейски Съюз в 100 хрумвания, като първите 10 бяха показани в Екологичен потенциал в границите на „ Младежкия парламент” през ноември 2018 година “, сподели още Цветанов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР