БСП е изпратила писмо до посланиците на страните-членки на Европейския

...
БСП е изпратила писмо до посланиците на страните-членки на Европейския
Коментари Харесай

БСП прати писмо до европейските посланици за влошаване на демокрацията в България

БСП е изпратила писмо до посланиците на страните-членки на Европейския съюз, в което показва позиция, че демократичните процеси у нас се утежняват. За това осведоми партията на формалната си страница във Facebook.

В писмото се изразява несъгласие с развиването на политическите процеси в България и отдалечаването на страната от базисните условия за действието на една модерна европейска народна власт. „ В страната има първи проблясъци на властническо и антидемократично ръководство на парламентарно и държавно равнище. За първи път в демократичната история на страната опозицията е изтикана в периферията на парламентарния живот, като не ѝ е дадена опция да оглави нито една непрекъсната комисия. Правилникът на Народното събрание се нарушава редовно и няма никаква предвидимост в законодателния развой. “, показват от Българска социалистическа партия.

Заявката за политическо разпределение на позициите в самостоятелните регулаторни органи става под формата на централизация на власт, без вземане предвид с българските и европейски демократични обичаи. В писмото до европейските посланици Българска социалистическа партия обръща внимание и на метода по който ППДБ, ГЕРБ и Движение за права и свободи разпределят позициите в самостоятелните регулатори. „ Дадени са поръчки, че няма да се търсят най-хубавите специалисти, а се възнамеряват политически назначения, в несъгласие с правилата на положителното ръководство. Това би основало риск освен за България, само че евентуално и за целия Европейски съюз. Функции на изпълнителната власт постоянно се изземват от Народното събрание, което опонира на Конституцията и нарушава салдото сред управляващите. “, пишат още социалистите
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР