БСП е готова да бъде отговорен партньор, но не и

...
БСП е готова да бъде отговорен партньор, но не и
Коментари Харесай

Зафиров: БСП е готова да бъде отговорен партньор, но не и резервно колело на тротинетка

" Българска социалистическа партия е подготвена да бъде виновен сътрудник, само че не и аварийно колело на тротинетка. Формулата държавно управление на малцинството не е удачна. Зад всеки един депутат стоят действителни гласоподаватели, тежестта на всеки може да бъде от изключителна значимост. Не виждам по какъв начин с 60 и няколко депутата можеш да предложиш работеща форма на ръководство. До момента сме очевидци единствено на официални диалози с ГЕРБ и Съюз на демократичните сили. Не е съществено, че за месец може да бъдат признати 15 закона ". Това разяснява в студиото на " Офанзива " по Nova News зам.-председателят на Българска социалистическа партия Атанас Зафиров.

 

Според него бюджетният недостиг, заложен от служебното държавно управление, е незадоволителен, а за това е повода са финансовите разноски. Ако те се понижат, той може да спадне до 4,5-5%.

 

Диференцираните ставки на Данък добавена стойност не би трябвало да се отстраняват, а да бъдат разширени. Трябва да обзет медикаменти, книги и някои хранителни артикули, добави още Зафиров.

 

По думите му към този момент близо месец първият и вторият си подават топката и не намират никакво решение. " Отговорност на Борисов е да предложи работещи решения, не виждаме такива. В очакване сме на нещо рационално и разговор. Виждаме туптене на топката. Как да подкрепим кабинет, в който половината препоръчани министри изобщо не са питани дали желаят да участват? Има такива хора, които не са питани дали са съгласни. Това е лекомислен метод. ГЕРБ подхлъзнаха ПП-ДБ по първолашки метод ", счита Зафиров. И добави, че ерозията в доверието на Българска социалистическа партия е прекратена.

 

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър!  

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР