БСП дават 24 часа на министъра на транспорта Ивайло Московски

...
БСП дават 24 часа на министъра на транспорта Ивайло Московски
Коментари Харесай

БСП: Даваме 24 часа на Московски да освободи ръководството на БДЖ


Българска социалистическа партия дават 24 часа на министъра на превоза Ивайло Московски да освободи цялото управление на БДЖ, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Искаме до 24 часа министърът на превоза Московски да освободи цялото управление на БДЖ, сподели Свиленски.

Ако Московски продължава да държи на това управление, даваме му 24 часа да намерения. Ако не го освободи, на следващия ден ще желаяме оставката на цялото управление на БДЖ, уточни Георги Свиленски.

Той съобщи, че Българска социалистическа партия ще изиска още Сметната палата да направи одит на БДЖ. Ще упорстват и Инспекцията по труда да направи инспекция на работното време на машинистите.

Свиленски разяснява ефирен материал за футболния тим на БДЖ. И уточни, че левицата е дала конференция за тези случаи още през 2016 година На нея са участвали двама чиновници на БДЖ след, което към този момент не работели там.

„ Борбата с корупцията с това сдружение беше завършила тогава, когато бяха уволнени тези двама чиновници, които имаха доблестта да застанат пред вас и да кажат какво се случва и с ремонтите, и с машинистите и с футболния тим. Тогава ние изнесохме същите тези обстоятелства, които не престават и до през днешния ден – съществуването на футболисти в БДЖ. Защо БДЖ поддържа футболен тим? “, запита Свиленски.

Той акцентира, че до 2016 година министър Ивайло Московски не е знаел за футболен тим. „ Когато беше стартирана концесията на летища „ София “, претекстът за концесията беше да се вземат парите от летището и да се дадат на БДЖ. С оглед на дистанцията на времето въпросът е може би е, че е желал да вкара този футболен тим в Шампионска лига. 500 млн. няма защо друго да бъдат изхарчени при този мениджмънт в сдружението “, съобщи Свиленски.

„ Приехме Закона за антикурпиция, вотът във връзка корупция в Българския парламент не съумя да мине. Беше отритнат, само че очевидно проблемите с корупцията в страната не престават. Явно с този проблем ще би трябвало да се борим всички дружно и като общество и като политически представители “, уточни Свиленски.

Димитър Данчев, народен представител от Българска социалистическа партия разяснява, че левицата неведнъж е задавала тези въпроси на парламентарен надзор и на Транспортна комисия. Стана печално известно, че чиновници работят доста часове отвън допустимата норма, че има некачествени поправки, спрени влакове. На фона на всичко това БДЖ поддържа един футболен тим, което за нас е неприемливо и необяснимо. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР