БСП дава процедурата по приемането на Бюджет 2018 на Конституционния

...
БСП дава процедурата по приемането на Бюджет 2018 на Конституционния
Коментари Харесай

БСП дава приемането на бюджета на Конституционния съд

БСП дава процедурата по приемането на Бюджет 2018 на Конституционния съд. Това сподели на брифинг в Народното събрание зам.-председателят на Българска социалистическа партия Жельо Бойчев.

„ ГЕРБ и Патриотите скриха дебата по разискването на Бюджет 2018 от българските жители “, съобщи той.

По думите му левицата се опълчва на „ следващия опит за неглижиране на НС”. „ Това се трансформира в политика на ГЕРБ. Беше ни обяснено, че няма смисъл да се вършат оферти в бюджета, тъй като щели да бъдат необвързани “, сподели той.

Повод за решението на Българска социалистическа партия е предлагането на Васил Антонов за разпределяне на 1,13 млн. лева за храма „ Александър Невски “ и Зографския манастир. То е било признато, а след това отхвърлено при окончателното гласоподаване през вчерашния ден. Антонов уточни, че е сполучлив опитът Народно събрание да бъде превърнато в влажен щемпел към министъра на финансите. „ Чл.6 с предлагането ми е настоящ и това е повода, заради която ще дадем процедурата на Конституционния съд “, съобщи той.

Председателят на бюджетната комисия Менда Стоянова уточни, че приемането на бюджета е процедура, а мястото, където се прави смяна в законите се случва в комисиите. „ Антонов не благоволи да пристигна на комисията по бюджет и финанси. Така текстът щеше да е обоснован. Депутатите от комисията не знаеха защо става въпрос. Не може да вършим промени от подобен диаметър, употребява се от популизъм”, уточни тя.

Депутатът от ГЕРБ добави, че се радва за настояването Конституционен съд да се заеме с проблема, с цел да покаже, че няма противоконституционност.

Няма да се обръщаме за помощ към президента, сами ще извървим този път. Това сподели зам.-председателят на Българска социалистическа партия Драгомир Стойнев, запитан дали ще търси президента Румен Радев, който да наложи несъгласие на Закона за държавния бюджет.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР