БСП дава негативна оценка на 100-те дни на правителството Борисов-3,

...
БСП дава негативна оценка на 100-те дни на правителството Борисов-3,
Коментари Харесай

Жельо Бойчев: Групировката около ГЕРБ иска да подчини цялата държава

" Българска социалистическа партия дава отрицателна оценка на 100-те дни на държавното управление " Борисов-3 ", сподели зам.-председателят на групата на Българска социалистическа партия в Народното събрание Жельо Бойчев, представен от партийния пресцентър.

" Това е едно държавно управление на договорката в името на власт, за сметка на сменените обещания и излъгани гласоподаватели. Това е държавно управление на свадите, корупцията и неустойчивостта ", сподели Бойчев на конференция. Според него НДК, Боршош, " Суджук гейт " не са изолирани феномени, а обрисуват същинския профил на това ръководство. " Всичко се свежда единствено до едно – преодоляване на стопанската система, търговия с въздействие, покоряване на цели браншове от българската страна на групировката към ГЕРБ, разгром върху околната среда и опит за ограничение на правата на работещите – или си част от играта и плащаш, или те смачкват. А суджукът е единствено най-циничната част от проявлението на това ръководство на ГЕРБ ", добави той. Като образци Бойчев уточни скандалните назначения – нацистките поздрави, митинги на браншовите организации, бързите обвинявания в корупция. " Това държавно управление стартира с лобистко законодателство – първият законопроект, импортиран в Народно събрание – законът за запазване на земеделската земя, бе отдръпнат от самите тях два дни по-късно ", сподели още той.

" Тези 100 дни върнаха омразата, борбата и разделянето в българското общество такова, каквото го бяхме не запомнили от 90-те години. Непрекъснато диалогът се свеждаше до предишното и то се употребява единствено, с цел да се чертаят разграничителни линии. Едно пропиляно и изгубено време за България ", сподели още Бойчев.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР