БСП черпят идеи от предизборната платформа на АБВ. Това заяви

...
БСП черпят идеи от предизборната платформа на АБВ. Това заяви
Коментари Харесай

АБВ не ревнуват, че социалистите почерпили идеи от предизборната им програма

Българска социалистическа партия черпят хрумвания от предизборната платформа на АБВ. Това съобщи водачът на АБВ Константин Проданов на конференция в централата на партията.

Според Проданов Българска социалистическа партия си присвояват хрумвания и политики от предизборната стратегия на АБВ.
По думите му такива са концепциите за прогресивното данъчно облагане, премахването на настоящия статут на лечебните заведения и отпадането на правилото на делегираните бюджети.

Въпреки това Проданов съобщи още, че в политиката няма монопол на хрумвания и се радва, че политиките на АБВ имат чуваемост. Според него всичките 5 фундаментални тематики и политики, обсъждани от Българска социалистическа партия на конгреса , в действителност участват в резюмето на предизборната платформа на уеб страницата на АБВ още от февруари 2017 година.

 Нинова освобождава народа от веригите на ГЕРБ с избор на съмнение Обновена
Нинова освобождава народа от веригите на ГЕРБ с избор на съмнение

Опозицията не може да бъде опитомена, отсече водачът на Българска социалистическа партия

Лидерът на АБВ счита още, че различният план за Бюджет 2018 на Българска социалистическа партия не е различен, тъй като в него няма нищо написано. В плана имало подборка от поръчки, които също липсвали от предизборната акция на социалистите.

Относно държавния план за Бюджет 2018 Проданов също беше безапелационен: " Най огромният проблем на Бюджет 2018 е, че е бюджет на застоя, забавеното развиване. "
Според водача на АБВ бюджетът на ГЕРБ и Оперативна програма е " копи-пейст " на миналогодишния бюджет.

Проданов изясни още, че в секторите обществена политика, обучение и опазване на здравето се следи остра потребност от дейности. В тези браншове не се правели никакви основни политики за по-справедливо систематизиране на богатствата.

" Бюджет 2018 е един сериозен неуспех. Още една изгубена година. Това са още едни 50 000 уши, които ще загуби страната. ГЕРБ ръководят съвсем 10 години, което прави 500 000 отвън страната ", отсече Проданов.

Според него в плана липсват смислени начинания за капиталова политика като построяването АЕЦ " Белене " , което трябвало да се осъществя като частен план, както и отдаването на Летище " София " на концесия.

 АИКБ се тревожат, че Бюджет 2018 не реформира
АИКБ се тревожат, че Бюджет 2018 не реформира

АИКБ упорства за нов метод при образуването на минималната заплата

Проданов беше безапелационен и че растежът от 3.9%, който се залага, е растежът на международната стопанска система, като по този начин ние ще изоставаме още в развиването си. Парите за опазване на здравето също намалявали, тъй като в Европейски Съюз се отделят към 7% от Брутният вътрешен продукт.

Лидерът на АБВ съобщи и че с този бюджет се прави " геноцид " над науката. От АБВ още веднъж подсетиха за предлагането си за безвъзмездни ясли и детски градини. То ще коства на бюджета 60 млн.лв.

 Увеличението на бюджета за Българска академия на науките е минимално, счита акад. Ревалски
Увеличението на бюджета за Българска академия на науките е минимално, счита акад. Ревалски

Системата може да стартира да се разпада сама, като учените си намерят друга работа
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР