БСП алармира за бито от полицаи 17-годишно момче в Сандански.

...
БСП алармира за бито от полицаи 17-годишно момче в Сандански.
Коментари Харесай

БСП алармира за бито от полицаи 17-годишно момче в Сандански

БСП сигнализира за бито от служители на реда 17-годишно момче в Сандански. За случая заяви заместник-председателят на ПГ на " Българска социалистическа партия за България " Антон Кутев на брифинг в Народното събрание.

От левицата са получили сигнал от Конфедерацията за отбрана правата на децата за случай в петък вечер в Сандански, където четири деца - на 17 година и 13 година, влизат в спор с граждански служител на реда, който сега не е на работа. Той е с кола, те са пешком, уточни депутатът. След към пет минути идват три полицейски коли и пребиват много крепко едното от децата, описа Кутев. Детето се е държало предизвикателно, само че сигурно не е налитало на пердах, има показания на другите три деца, разяснява той.

Съдебномедицинската експертиза недвусмислено потвърждава принуждение в непозволени рамки, сподели Антон Кутев и уточни, че съгласно правосъдния доктор детето има над 20 рани по тялото. Според разказите на децата 17-годишният юноша бил обичай един път пред тях, а след това и в районното ръководство. Кутев уточни, че децата имат и клипчета на част от случилото се.

Има показания от другите 3 деца ", съобщи зам.-председателят на ПГ на левицата. Той бе безапелационен, че каквото и да е направило това дете, то може да бъде задържано, съдено и да бъдат приложени всички законови ограничения против него.

Експертизата гласи: " Цялата челна област, както и лявата челно слепоочна област са осеяни с голям брой петнисти и ивичести охлузвания, покрити с корички на равнището на околния епидермис ", изясни той. По думите му става въпрос за над 20 рани по цялото тяло. " Какво постанова тази форма на арест?

Моля да зададете въпросите: има ли превишаване на правата на служителите на реда, какво е наложило това момче да бъде бито по този метод, дава отговор ли това на разпоредбите за работа на служителите на реда и какви ограничения ще бъдат взети към районното полицейско ръководство в Сандански и към съответните служители на реда? ", заключи Кутев.

Разпоредена е вътрешна инспекция по случая с случая с малолетния 17-годишен юноша в Сандански, сподели за Радио " Фокус " - Пирин ст. комисар Николай Хаджиев, шеф на ОДМВР -Благоевград, във връзка сигнала от Конфедерация за отбрана на правата на децата за пребито 17-годишно момче.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР