бщо 1095 социални жилища с капацитет за настаняване на 2

...
бщо 1095 социални жилища с капацитет за настаняване на 2
Коментари Харесай

Социални жилища за над 2 500 души се изграждат с европейски средства

бщо 1095 обществени жилища с потенциал за настаняване на 2 548 души ще бъдат построени с финансиране по ръководената от Министерството на районното развиване и благоустройството /МРРБ/ Оперативна програма "Региони в напредък " 2014-2020 година Това оповестиха от пресслужбата на Министерство на регионалното развитие.

Жилищата ще бъдат във Варна, Пловдив, Бургас, Русе, Стара Загора, Видин, Хасково, Шумен, Перник, Враца, Ловеч, Кърджали, Смолян, Разград, Казанлък, Гоце Делчев, Силистра, Търговище, Лом, Петрич, Свищов, Велинград и Монтана.

До момента са приключени 183 обществени жилища в Благоевград за 376 лица. В тях към този момент са настанени 27 души. В развой на осъществяване са планове за още 912 обществени жилища.

В рамките на предходния програмен интервал - 2007-2013 година, със средства по Оперативна програма "Регионално развиване " бяха изпълнени 4 пилотни плана на общините Видин, Девня, Дупница и Столична община, по които бяха обезпечени 334 обществени жилища за 684 лица от обществено уязвими групи.

Към момента Министерство на регионалното развитие е в развой на подготовка за новия програмен интервал - 2021-2027 год., и ще продължи поддръжката за обезпечаването на съвременни и налични общински жилища за настаняване на уязвими групи от популацията и други групи в неравностойно състояние. Ще се ползват новаторски подходи за финансиране на жилищната политика в общините, в това число изпробване и връзки с устойчивото градско развиване. Ще се предизвиква архитектурният дизайн и построяването на жилища, прилагащи правила за резистентност на околната среда, със особено внимание към смекчаването и адаптирането на изменението на климата.

В Министерство на регионалното развитие се приготвя нова Национална жилищна тактика. Проектът е съгласно международните и европейски трендове за развиването на бранша, като за реализиране на заложените в тактиката характерни цели ще бъдат създадени целеви стратегии. Осъществяването им ще бъде в компетенциите на общинските администрации.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР