Брюкселският парламент иска да въведе по-строг контрол при споделените електронни

...
Брюкселският парламент иска да въведе по-строг контрол при споделените електронни
Коментари Харесай

Брюксел планира по-строги правила за е-тротинетките

Брюкселският парламент желае да вкара по-строг надзор при споделените електронни тротинетки и колела, като вкара специфични зони за паркиране, ограничавания на скоростта и санкции, в случай че транспортните средства биват зарязвани на пътните платна, написа европейската редакция на Politico. 

Арно Верстрaте, водач на Зелените в Народното събрание на столичния район Брюксел, показа в понеделник проект за по-строги правила с поддръжката на ръководещите партии в Народното събрание. Очаква се той да бъде гласуван при започване на 2022 година, написа изданието, представено от Агенция " Фокус ".

" Това по-ясно законодателство ще ни помогне да създадем публичното пространство по-безопасно за всички консуматори ", сподели Верстрате, представен Brussel Times. Ако бъде признат, локалните управляващи в централния брюкселски район ще могат да основат наложителни места за паркиране.

Според проектите на Верстрате, погрешно паркираните скутери могат да бъдат иззети от правоприлагащите органи, а операторът да бъде санкциониран - като санкцията може да бъде трансферирана на ездача. Предвижда се и ограничение на скоростта и в пешеходните зони. 

" Операторите могат да употребяват механически интервенции, с цел да подсигуряват, че скутерите в пешеходните зони не могат да надвишават скоростта на вървене ", сподели Верстрате. Ако ездачът желае да се движи по-бързо от 6 километра в час, той би трябвало да кара тротинетката отвън пешеходната зона.
Електронните тротинетки доведоха до скок в броя на произшествията, когато за първи път бяха показани в белгийската столица. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР