Брюксел. Стотици превозвачи протестират в Брюксел срещу пакета Макрон“, предаде

...
Брюксел. Стотици превозвачи протестират в Брюксел срещу пакета Макрон“, предаде
Коментари Харесай

Стотици превозвачи протестират в Брюксел срещу пакета „Макрон“

Брюксел. Стотици превозвачи стачкуват в Брюксел против пакета „ Макрон “, съобщи специфичният делегат на Агенция „ Фокус “ . Протестиращите на площад „ Люксембург “ са към 600. Носят жълти жилетки и плакати с надписи: „ Мобилен пакет 1 убива общия пазар в Европейски Съюз! “; " НЕ на двойните стандарти за транспортния отрасъл в Европейски Съюз! " ; „ Европа на две скорости - заден ход за превоза! “; „ Мобилен пакет 1 убива транспортния бизнес в България! “; „ Ще узакони ли Европейският парламент кражбата на бизнес?! “; " Мобилен пакет 1 = победа на лобизма над полезностите на Европейски Съюз! ". В България има към 17 хиляди транспортни компании, с 66 хиляди камиона. Пряко заетите в сектора са 120 хиляди души. Българските превозвачи са подкрепени от сътрудниците си от Румъния.
Сред главните претенции на протестиращите е да отпадне задължението за връщане на камионите на всеки 4 седмици до страната на регистрация на компанията, както и възбраната за превозване на 45-часовата отмора на водачите в кабината на камионите. Те упорстват да бъдат изключени от Общата разпоредба за командироване на служащи в чужбина, защото техният труд е друг от този на всички останали командировани служащи. Според превозвачите ограниченията в пакета „ Макрон “ засягат най-вече страните от периферията на Европейски Съюз, а като България заради географското си състояние е най-потърпевша. Към митинга се причислиха румънски превозвачи, както и представители на полски, маджарски, литовски професионални сдружения, които поддържат настояванията им.
В Брюксел, с цел да поддържат превозвачите ни, са депутатите от ГЕРБ Станислав Иванов и Валентин Милушев, от Българска социалистическа партия - Георги Свиленски, Манол Генов и Димитър Данчев, Халил Летифов от Движение за права и свободи, както и евродепутатите Ангел Джамбазки, Филиз Хюсменова, Илхан Кючук, Светослав Малинов, Момчил Неков, Асим Адемов, Сергей Станишев.
Биляна ИВАНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР