Брюксел. Социалистите и демократите решиха да гласуват в подкрепа на

...
Брюксел. Социалистите и демократите решиха да гласуват в подкрепа на
Коментари Харесай

Европейските социалдемократи: Ще подкрепим Урсула фон дер Лайен

Брюксел. Социалистите и демократите взеха решение да гласоподават в поддръжка на Урсула фон дер Лайен като идващ ръководител на Комисията. След интензивна групова среща болшинството от членовете на S&D се съгласиха, че писмените задължения, поети от претендента за осъществяване на прогресивните промени, изисквани от групата, както и спомагателните уточнения в пленарното обсъждане тази заран, значат, че ще я поддържат изискването, че тя извършва тези обещания, оповестиха от партията в Европейския парламент във вторник вечерта посредством публично известие .
Лидерът на S&D Иратше Гарсия съобщи:
„ Бяхме доста скептични, когато претендентът пристигна в нашата група предходната седмица, само че през последните дни трябваше да признаем, че тя одобри главните условия на нашата група, с съответни оферти за законодателство.
„ Тя признава незабавната нужда да се изправи против климатичната рецесия с климатичен закон и въглероден налог. Тя даде обещание минимална работна заплата и европейска скица за презастраховане при безработица; заслужено данъчно облагане на огромните софтуерни корпорации; еластичност в Пакта за непоклатимост и напредък и да включи задачите на устойчивото развиване на Организация на обединените нации в европейския учебен срок, като съблюдава нашия апел за резистентност и обществена правдивост.
„ Гаранциите„ Младежта и детето “ също бяха прегледани, както и по-всеобхватен проект против бедността. Намерихме също по този начин значими задължения за завършване на промяната от Дъблин, с цел да се оправим с миграцията и да открием филантропични коридори.
„ Трябва също да поздравявам самодейностите за битка за тъждество сред половете и за унищожаване на насилието против дамите.
„ Тя се е заела да съблюдава върховенството на закона и нашата група ще следи от близко спазването през идващите пет години.
„ Разбира се, това не е 100 % от това, което искахме, само че с помощта на натиска ни това е прогресивна стратегия за смяната, от която Европа се нуждае. Искаме да избегнем институционална рецесия и да действаме отговорно. Основната ни цел е да осъществим условията, които жителите показват на европейските избори.
„ Ако през днешния ден се избере госпожа фон дер Лейен, ще бъдем бдителни и ще се уверим, че през идващите пет години тя ще извърши обещанията, които ни направи. Тя би трябвало да помни, че без нас няма проевропейско болшинство. Така че ще работим градивно с Комисията и всички проевропейски групи, с цел да изградим болшинство за прогресивно законодателство “.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР