Брюксел ще извърши одит на предоставените на Украйна оръжейни системи

...
Брюксел ще извърши одит на предоставените на Украйна оръжейни системи
Коментари Харесай

ЕС започва одит на предоставената на Украйна помощ в областта на сигурността и отбраната

Брюксел ще извърши одит на предоставените на Украйна оръжейни системи от страни членки на Европейски Съюз от началото на съветската инвазия заради подозрения, че някои страни са дали въоръжение в по-малък от вероятния за тях размер. Това оповестява украинската организация Укринформ, като се базира на известие във в. “Файнаншъл таймс ”, което цитира трима осведомени източници от Европейски Съюз.

Одитът ще бъде осъществен от Европейската работа за външна активност (EEAS), която има намерение да даде отчета на страните членки преди изключителната среща на върха на европейските водачи на 1 февруари 2024 година, предава Българска телеграфна агенция.

Дипломатите са показали, че одитът ще се основава на данни, предоставени от страните членки в отговор на запитванията от EEAS, като някои от тях към този момент са показали отвращение да дават цялостния размер информация. Проучването ще се организира заради настояването на немския канцлер Олаф Шолц да бъдат съпоставени по тип и открити като численост военните доставки за Украйна, предоставени от обособените страни.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР