Брюксел. Съветът Общи въпроси“ (чл. 50) заседава днес в Брюксел

...
Брюксел. Съветът Общи въпроси“ (чл. 50) заседава днес в Брюксел
Коментари Харесай

Съветът “Общи въпроси” : Необходими са още усилия, за да има плавно оттегляне на Обединеното кралство

Брюксел. Съветът „ Общи въпроси “ (чл. 50) заседава през днешния ден в Брюксел под председателството на заместител министър-председателя и министър на външните работи Екатерина Захариева. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на външните работи . Актуалното положение на договарянията с Обединеното кралство и идният Европейски съвет във формат 27 бяха главните тематики на вниманието на министрите.
Главният договарящ на Европейски Съюз Мишел Барние осведоми Съвета за последните развития в диалозите с английската страна – както във връзка с останалите отворени въпроси от съглашението за отдръпване, по този начин и по отношение на рамката на бъдещите връзки ЕС-Обединено кралство. Обща бе оценката, че са нужни още старания, с цел да бъде регистриран нужният значителен прогрес през октомври.
И жителите, и бизнесът от двете страни на Ламанша имат потребност от сигурност, че отдръпването на Обединеното кралство от Европейски Съюз ще се случи по равномерен и спретнат метод. Възможно най-скоро те би трябвало да знаят какво ще стане след Брекзит, съобщи министър Захариева. До октомври остават единствено пет месеца, а към момента има значими въпроси на отдръпването, които би трябвало да бъдат решени, акцентира тя.
Министрите започнаха също подготовката на съвещанието на Европейския съвет по член 50 в края на юни. Очаква се водачите да създадат обзор на положението на договарянията с Обединеното кралство.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР