Брюксел призова страните да ограничат използването на газ сега, за

...
Брюксел призова страните да ограничат използването на газ сега, за
Коментари Харесай

Брюксел с по-меко предложение за газовия режим frognews.bg

Брюксел прикани страните да лимитират потреблението на газ в този момент, с цел да оказват помощ за запълването на хранилищата преди зимата, и предизвести, че е евентуално цялостно прекъсване на съветския газ. Но проектът на Европейски Съюз се сблъска със опозиция от редица държавни управления, като някои изрично са срещу наложителните съкращения, а други не желаят да разрешат на Брюксел да управлява тяхното ползване на сила.

Дипломати от страните от Европейски Съюз ще обсъдят модифицирано предложение в понеделник. Министрите на енергетиката ще се опитат да го одобрят във вторник.

Целта му е да резервира доброволната цел на всички страни да лимитират потреблението на газ, само че ще сложи разнообразни наложителни цели.

Последното предложение, направено от Чешката република, която сега ръководи срещите на страните от Европейски Съюз, предлага набор от изключения от обвързващата цел за потребление на по-малко газ.

Държавите без връзки към газовите мрежи на Европейски Съюз ще бъдат освободени - което може да обхване островни страни като Ирландия и Малта - а тези с огромни размери складиран газ могат да се сблъскат с по-ниски цели за ограничение на търсенето.

Държавите, които изнасят газ за други страни, също могат да бъдат изправени пред по-ниски цели, евентуално в това число Испания, която не разчита на Русия за газ и е измежду най-твърдите съперници на предлагането на Европейски Съюз. Критични браншове като химикали и стомана също могат да бъдат освободени, предават от организация “Ройтерс”.

Новото предложение слага националните държавни управления, а не Комисията, да дават отговор за процеса, с цел да създадат задачата обвързваща, което може да бъде направено единствено с поддръжката на болшинството от страните.

Предложението се нуждае от утвърждение от засилено болшинство от най-малко 15 страни от Европейски Съюз, с цел да стане закон.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР