Брюксел. По покана на евродепутатите д-р Андрей Ковачев, Андрей Новаков,

...
Брюксел. По покана на евродепутатите д-р Андрей Ковачев, Андрей Новаков,
Коментари Харесай

100 деца от българската историческа диаспора посетиха Европейския парламент в Брюксел

Брюксел. По покана на евродепутатите доктор Андрей Ковачев, Андрей Новаков, Владимир Уручев и Емил Радев взаимно с Фондация „ Българска памет “ и доктор Милен Врабевски 100 младежи от българската историческа диаспора посетиха Европейския парламент в Брюксел. Това оповестиха от пресцентъра на Политическа партия ГЕРБ . Децата са от Албания, Македония, Сърбия, Молдова, Украйна, Румъния, както и от Западните Родопи и региона на Тервел. Целта на визитата е младежите да се срещнат с работата и ролята на Европейския парламент в процеса на взимане на решения в Европейския съюз
Участие в формалната аудиенция взеха 100 от най-изявените деца от диаспората ни, които завоюваха своето място след проведен от Фондация „ Българска памет “ конкурс за есе на тематика „ Предприемачеството като опция за личностно и професионално развиване “. Под внимание при подбора бе взето и дейното присъединяване на младежите на XXI Есенен семинар във Варна.
„ Онова, към което се стремим и за което работим към този момент 10 години, е европейската реинтеграция на историческата ни диаспора. Грижим се за това, в бъдеще да имаме посланици на евроинтеграцията в страните от Източното партньорство и Западните Балкани. Важно е децата да знаят каква институция е Европейският парламент и по какъв начин да употребяват опциите за обучение и професионално развиване, които участието на страната ни им дава. Резултатите, които сме постигнали през годините са на разположение - 90% от младежите, с които Фондация „ Българска памет “ е работила, са осъществени професионално в България “, показа доктор Милен Врабевски.
През първия ден от престоя си учениците имаха опция да прегледат най-големите забележителности на Брюксел, а през втория се срещнаха с една от най-ключовите институции на Европейския съюз – неговият парламент. Д-р Милен Врабевски, доктор Андрей Ковачев, Андрей Новаков и Владимир Уручев посрещнаха членовете на младата българска делегация и ги приканиха да бъдат единни, да помнят корените си и да се образоват, тъй като те са бъдещето на България и Европа. Децата разгледаха и пленарната зала и зададоха своите въпроси към доктор Врабевски и евродепутатите.
Повече снимков материал от визитата на Европейския парламент можете да откриете на Фейсбук страницата на Фондация „ Българска памет “.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР