Брюксел ни дава над 111 млн. лева за по-чист въздухБългария

...
Брюксел ни дава над 111 млн. лева за по-чист въздухБългария
Коментари Харесай

Брюксел ни дава над 111 млн. лева за по-чист въздух

Брюксел ни дава над 111 млн. лв. за по-чист въздух
България получава над 111 млн. лв. от европейските структурни и капиталови фондове за създаване на ограничения за по-чист въздух. Това излиза наяве от писмен отговор на екоминистъра Нено Димов в отговор на депутатско запитване, съобщи кореспондент на БГНЕС. Средствата допълват тези от държавния бюджет.

Министърът прецизира, че парите не отиват във всички общини, а до няколко, които дават отговор на избрани критерии от Европейската комисия. Нено Димов особено внимание отделя върху Горна Оряховица, която е измежду водещите със повишени прахови частици в множеството дни от годината.

Министърът напомня, че през 2016 година от Общинският съвет в Горна Оряховица приема обновена Програма за ръководство и възстановяване качеството на атмосферния въздух и проект за деяние в интервала 2015-2020 година

„ Въпреки всички подхванати дейности от кмета на общината по създаване, актуализация и осъществяване на съответните ограничения в програмата, не е реализирано сходство с нормите. В тази връзка, досега няма наложена глоба “, отбелязва Димов.

Министерство на околната среда и водите приветства ангажираността на всички заинтригувани страни в този развой - както представители на законодателната власт, по този начин и на локалната и на централна изпълнителна власт. Активността на общинско равнище следва да продължава в посока осъществяване на заложените ограничения в стратегиите за качество на атмосферния въздух. На централно равнище не престават дейностите по обезпечаване финансирането от Европейските структурни и капиталови фондове на ограничения за възстановяване качеството въздуха, дава обещание министърът. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР