Брюксел. Началникът на отбраната генерал-лейтенант Андрей Боцев участва в зимната

...
Брюксел. Началникът на отбраната генерал-лейтенант Андрей Боцев участва в зимната
Коментари Харесай

Адаптиране, съгласуваност и сътрудничество бяха акцентите в дискусиите в рамките на 178-то заседание на Военния комитет на НАТО

Брюксел. Началникът на защитата генерал-лейтенант Андрей Боцев взе участие в зимната сесия от съвещания на Военния комитет на НАТО. Форумът приключи през вчерашния ден, 17 януари, и се организира в щабквартирата на Алианса в Брюксел, Белгия. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на защитата .
Участниците дискутираха провокациите пред средата за сигурност по южния фланг на НАТО и приноса на Алианса за стабилизирането на ситуацията. Те показаха нуждата от по-нататъшно усилване на съдействието и координацията на военните дейности сред съдружниците и сътрудниците в поддръжка на стабилността в Близкия Изток и Северна Африка.
Началниците на защитата, взаимно с сътрудниците си от страните, участващи в задачата на НАТО „ Решителна поддръжка “ в Афганистан, направиха обзор на задачата и разискаха ситуацията в района. Отчетени бяха усъвършенстваните качества на Афганистан в региона на националната защита и сигурност.
Глобалната коалиция против ИДИЛ и ролята на НАТО в Ирак през 2018 година също бяха измежду дискутираните тематики на форума. Началниците на защитата предложиха засилена съгласуваност с Европейския съюз и други интернационалните сътрудници, както и възможното адаптиране на активността на НАТО за образование и създаване на потенциал в Ирак, с цел да отговори на потребностите на иракските управляващи при промяната в региона на защитата.
Акцентът на извършените срещи с представителите на страните-партньори – Украйна и Грузия, бяха свързани със сигурността в двете страни, напредъка на осъществяваната промяна в бранш „ Отбрана “ и идните мероприятия.
Началниците на защитата получиха информация и разискаха рекомендациите по адаптирането на Командната конструкция на НАТО, с цел да дава отговор тя на условието за дейно командване и надзор при главните задания на НАТО в отговор на актуалните и бъдещи провокации пред сигурността. Участниците обмениха отзиви и по отношение на съгласуваността на дейностите на Алианса във връзка с военните цели.

Всяка година, на равнище началници на защитата, Военният комитет организира две срещи в щабквартирата на НАТО в Брюксел и една среща в страна-членка, с цел да направи обзор на интервенциите и задачите на НАТО и да даде на Северноатлантическия съвет консенсусно военно мнение по отношение на методите за сполучливо справяне с провокациите пред международната сигурност.

Още военни вести четете в профилираното издание на Фокус " Военни вести "
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР