Брюксел. Министърът на туризма Николина Ангелкова разговаря в Брюксел с

...
Брюксел. Министърът на туризма Николина Ангелкова разговаря в Брюксел с
Коментари Харесай

Министър Николина Ангелкова разговаря в Брюксел с Лоури Еванс, генерален директор на ГД Вътрешен пазар, индустрия, предприемачество и МСП“ в ЕК

Брюксел. Министърът на туризма Николина Ангелкова беседва в Брюксел с Лоури Еванс, общоприет шеф на основна дирекция " Вътрешен пазар, промишленост, предприемачество и МСП “ в Европейската комисия, оповестиха от пресцентъра на Министерство на туризма . Те разясниха резултатите и самодейностите, свързани с развиването на туризма, които бяха обсъждани по време на българското председателство на Съвета на Европейския съюз. Бе разисквано и предлагането за основаване на карта със 100-те европейски туристически обекта, което бе показано от министър Ангелкова през февруари в София на конференцията " Туризъм и стопански напредък ".
Министър Ангелкова насочи публична покана към госпожа Еванс за присъединяване в Международния конгрес на международните цивилизации и античните направления, който ще се организира у нас в интервала 14-16 ноември 2018 година За повторно страната ни ще е хазаин на интернационалния конгрес, който се провежда взаимно със Световната организация по туризъм (СОТ) към Организация на обединените нации и с присъединяване на CNN. Г-жа Еванс изрази поддръжка за напъните на туристическата администрация у нас за привличане на повече туристи в страната и за гарантиране на първокласен артикул.
На срещата госпожа Еванс поздрави българското държавно управление за положителната организация и отличното показване на страната ни по време на председателството на Съвета на Европейски Съюз. Двете се сплотиха към концепцията, че страните в Общността би трябвало да работят дружно за развиването на туризма, за опазване на статута на Европа като водеща туристическа дестинация в света и разпространение на културните и историческите полезности на Европейски Съюз. Единодушни бяха и в убеждението си, че мощен тласък за развиване на европейския туризъм ще бъде отварянето му към далечните пазари, като Китай, както и основаването на новаторски онлайн платформи и бизнес модели.
Българският министър срещна домакина с отличните резултати, които реализира страната ни в туризма през последните 3 година, както и с разнообразните опциите за отмора в България. Тя добави, че от извънредно значимо значение насърчаването на туризма посредством европейски и национални политики, както и задълбочаването на съдействието сред всички заинтригувани страни на европейско, районно, национално и локално ниво.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР