Брюксел изчака да види развръзката от изборите в Унгария и

...
Брюксел изчака да види развръзката от изборите в Унгария и
Коментари Харесай

ЕС изчака изборите в Унгария и предприе спиране на евросредствата

Брюксел изчака да види развръзката от изборите в Унгария и единствено два дни по-късно след успеха на Виктор Орбан за нов мандат, разгласи, че лимитира или напряко стопира бюджетните евросредства по линия на Европейски Съюз.

За това заяви ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен пред Европейския парламент. Тя сподели, че против Унгария от през днешния ден се задейства процедурата, която може да докара до ограничение или прекъсване на средствата от бюджета на Европейски Съюз поради дефекти, свързани с върховенството на закона в съюза.

Фон дер Лайен разясни, че досегашната замяна на писма с Будапеща и оценката на тяхното наличие са довели до извода, че процедурата би трябвало да бъде подхваната.

Така Унгария ще бъде първата страна от Европейски Съюз, подложена на тази нова наказателна мярка.

Екологичен потенциал настояваше от дълго време за задействането на процедурата, само че Европейска комисия се въздържаше в очакване на решението на Съда на Европейски Съюз, където Варшава и Будапеща оспорваха новите правила. Неотдавна Европейският съд се произнесе, че разпоредбите са в сходство с правото на Европейски Съюз.

Орбан завоюва в неделя парламентарните избори със своята групировка ФИДЕС в съюз с ХДНП.

" Постигнахме толкоз огромна победа, че можете да я видите от Луната и сигурно можете да я видите от Брюксел ", сподели Орбан в изказването след спечелването на вота, като изреди измежду победените служителите в Европейски Съюз, Сорос и даже украинския президент Зеленски, който малко преди вота го прикани да се дефинира на чия страна е във войната.

" Тази победа значи, че тактиката на интригите и хитростите бе безрезултатна, в края на краищата, постоянно побеждава сърцето. Целит свят можа да види довечера в Будапеща, че победи христианско-демократическата, буржуазно-консервативната и патриотичната политика. Нашето обръщение към Европа е, че това не е предишното, това е бъдещето ", сподели Орбан, който отхвърли да изпрати оръжие в Русия и зае дистанцирана позиция във връзка с наложените наказания поради войната в Украйна.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР