Брюксел има и план “Б” за членството на Република Македония

...
Брюксел има и план “Б” за членството на Република Македония
Коментари Харесай

Македония влиза в НАТО и без споразумение по спора с Гърция

Брюксел има и проект “Б” за участието на Република Македония в НАТО, твърди гръцкото издание “Ефимерида”, съгласно което изработването на различен вид за Македония от страна на Брюксел се дължи на очевидния факт, че “решението на разногласието за името е все по-далеч” и това е ясно както на управляващите в Скопие, по този начин и на тези в Атина.

Изданието се базира на дипломатически източници, които са съобщили, че “ЕС и НАТО са изготвили байпас, който ще се приложи, в случай че не се реши разногласието за името и по този начин той ще открие пътя за Република Македония към Алианса”, написа.

Според “Ефимерида” има два разновидността – особено отношение към Република Македония или пък присъединение на страната с краткотрайното й название – Бивша югославска република Македония, с разяснение, че когато се реши разногласието, страната да бъде призната с новото си название.

Днес в Скопие идва гръцкият министър на външните работи Никос Кодзияс. Той ще има срещи с всички висши държавни ръководители на страната. Часове преди визитата на Кодзияс, Държавният департамент публично прикани за бързо разрешаване на разногласието за името на Република Македония. Според Вашингтон по този метод ще се открие евроатлантическата вероятност за района, която ще подсигурява и неговата сигурност.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР