Брюксел. Българското председателство на Съвета на Европейския съюз, заедно с

...
Брюксел. Българското председателство на Съвета на Европейския съюз, заедно с
Коментари Харесай

Българското председателство на Съвета на ЕС е домакин на конференция за борба с антисемитизма

Брюксел. Българското председателство на Съвета на Европейския съюз, дружно с Европейския еврейски конгрес, провежда в Брюксел конференция за разискване на най-хубавите практики в битката против антисемитизма и за обрисуване на пътища за превъзмогване на съществуващите провокации свързани с него. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на външните работи . Събитието се организира малко преди първата годишнина от Резолюцията на Европейския парламент от 1 юни 2017 година по отношение на битката с антисемитизма.
Основната цел на конференцията е да помогне на страните от Съюза да се учат една от друга на най-хубавите практики и да разработят между тях тактики за по-добро използване на рекомендациите от Резолюцията.
Пред участниците в конференцията заместник-министър Георг Георгиев, който е и Национален координатор за битка с антисемитизма, посочи, че укрепването на уговорката на Европейски Съюз да се бори против всички форми на назадничавост, ксенофобия и езика на омразата е преди всичко в дневния ред на нашето Председателство. " Считаме, че дейното присъединяване в полемиките на конференцията на еврейските организации и общности е потребна практическа стъпка в тази посока. Също по този начин имаме вяра, че повишението на статута на България в Международния алианс за възпоменание на Холокоста и нашата упоритост да се присъединим към него като пълновръстен член в близко бъдеще, придава спомагателна стойност към напъните на Председателството. ", добави българският заместник-министър.
Участниците в конференцията - представители на институциите на Европейския съюз, националните държавни управления и водещи еврейски организации - организираха полемики по две съществени тематики, проведени в два обособени панела.
Няколко страни членки на Съюза и страни кандидатски за участие, които са назначили национални координатори за битка с антисемитизма и са приели работната формулировка от Резолюцията, разискаха с участниците разговора сред националните координатори и еврейските организации. Основните цели на полемиката от панела бяха да се разпознават методите за възстановяване на съдействието, посредством които да се борят по-ефективно против антисемитизма.
Във втория панел участващите национални координатори показаха своята работа до момента и споделиха най-хубавите си практики, а презентациите, които показаха им послужиха като основа за следваща замяна на хрумвания по тактиките за битка с актуалните провокации.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР