Брюксел. Българският евродепутат д-р Андрей Ковачев (ГЕРБ/ЕНП) бе домакин на

...
Брюксел. Българският евродепутат д-р Андрей Ковачев (ГЕРБ/ЕНП) бе домакин на
Коментари Харесай

Андрей Ковачев, ГЕРБ/ЕНП: България трябва да се възползва от транспортната революция

Брюксел. Българският евродепутат доктор Андрей Ковачев (ГЕРБ/ЕНП) бе хазаин на конференция на високо ниво за бъдещето на нисковъглеродната подвижността в Европа под наслов „ Зареждане на бъдещето на Европа: по какъв начин преходът от нефт укрепва стопанската система “. Това оповестиха от пресцентъра на Политическа партия ГЕРБ .
„ Преходът към чисти коли може да понижи зависимостта ни от импорт на нефт за сметка на локално създадена сила. В момента Европейски Съюз внася съвсем 90% от петрола, който употребява, като огромна част от него се употребява за превоз. Другото преимущество от по-масовото нахлуване на електрически автомобили е подобряването на качеството на въздуха в градските региони. Въздушното замърсяване крие съществени опасности за здравето и е належащо да се вземат ограничения. Заедно с бързото софтуерно развиване това задвижва един мотор за смяна в автомобилния бранш и България би трябвало да се нарежда, тъй че да може да се възползва от нея. Радвам се, че подобряването на качеството на въздуха е приоритет за Българското председателство, а също така Министерството на стопанската система работи по тактика за поощряване на електромобилността и построяването на нужната инфраструктура “, разяснява Ковачев.
Събитието събра на едно място представители на автомобилната промишленост, неправителствени организации и институциите, виновни за създаването на национални и европейски политики в региона. Заместник-председателят на Европейската комисия Марош Шефчович беше един от главните оратори по тематиката. В своето изявление той акцентира, че бързото софтуерно развиване провокира същинска гражданска война в транспортния бранш, което открива нови хоризонти за европейската промишленост, само че също по този начин крие опасности от закъснение по отношение на международната конкуренция. Други елементи на света като Азия и Съединени американски щати към този момент се утвърждават като водачи в производството на електрически автомобили и европейската промишленост би трябвало да се приспособява към тези световни развития, в случай че не желае да загуби своята конкурентоспособност. В Европейския съюз транспортният бранш е виновен за повече от една четвърт от въглеродните излъчвания и има основна роля в декарбонизацията на икономиката
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР