БРЮКСЕЛ (АП) — Лидерите на Европейския съюз се събират в

...
БРЮКСЕЛ (АП) — Лидерите на Европейския съюз се събират в
Коментари Харесай

Лидерите на ЕС са изправени пред нов сблъсък с Унгария, докато се стремят да деблокират икономическата помощ за Украйна

БРЮКСЕЛ (АП) — Лидерите на Европейския съюз се събират в четвъртък, с цел да укрепят финансовата поддръжка за Украйна. Преобладаващото болшинство от тях - от 26 страни - са съгласни, че сигурността на Европа е заложена на карта и че времето е от значително значение. Само един, унгарският министър председател Виктор Орбан, стои на пътя им.

Почти две години, откогато Русия нахлу, войната е спряла и опустошената от войната стопанска система на Украйна обезверено се нуждае от поддръжка. Но политическите битки в Европейски Съюз и Съединените щати лишават Киев от дълготраен източник на финансиране. Повече от 100 милиарда $ са арестувани.

През декември другите 26 водачи се споразумяха за пакет на стойност 50 милиарда евро (54 милиарда долара) за тази година до 2027 година Те също се съгласиха да създадат Украйна претендент за Членство в Европейски Съюз, което Орбан одобри насилствено.

„ Постигането на съглашение е от жизненоважно значение за доверието ни и не на последно място за уговорката ни да предоставим непоколебима подкреп...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР