Брюксел, 18 Септември, 2023 – Villeroy & Bochподписа обвързващо споразумение

...
Брюксел, 18 Септември, 2023 – Villeroy & Bochподписа обвързващо споразумение
Коментари Харесай

Villeroy & Boch придобива Ideal Standard и се нарежда в класацията на най-големите производители на продукти за баня в Европа

Брюксел, 18 Септември, 2023 – Villeroy & Bochподписа обвързващо съглашение за придобиване на индустриалните компании на Ideal Standard Group. Двете компании имат мощно стратегическо сходство във връзка с тяхното пазарно наличие, тактики за продажби и продуктово и бранд портфолио, като поставят основите на една по-силна пазарна позиция и спомагателен напредък. В промишленост с световен капацитет за напредък, интегрираната компания, след привършване на договорката, ще се причисли към редиците на най-големите европейски производители на артикули за баня. Акциите на компанията се продават от фондове под ръководството на Anchorage Capital Group и CVC Credit. Цената на придобиване се основава на оценка на компанията от почти 600 милиона евро.

В резултат на сливането оборотът на Villeroy & Boch в бранш бани и уелнес ще се удвои до 1.4 милиарда евро. Заедно с бизнеса за хранене и начин на живот той може да доближи 1.7 милиарда евро (995 млн. евро през 2022 г.) като цяло за групата. „ Това обединение значи, че ще се присъединим към най -големите играчи на европейския пазар в бранша на съоръжение на банята във връзка с оборота “, споделя Франк Гьоринг, изпълнителен шеф на Villeroy & Boch. " Нашите допълващи се мощни страни ни вършат по-конкурентоспособни и доста усъвършенстват стартовата ни позиция за реализиране на спомагателен напредък. ”

Регионалните мощни страни, каналите за продажба и продуктовите гами се преплитат

Сливането ще сътвори мощна композиция от допълваща се брандова и комерсиална тактика. Villeroy & Boch има мощни позиции в Централна и Северна Европа, както и в Азия, до момента в който Ideal Standard се радва на отлична известност с портфолиото си от марки в Обединеното кралство, Италия и района на Близкия изток и Северна Африка. Докато комерсиалната тактика на Villeroy & Boch се концентрира главно върху потребителска база във високия клас, Ideal Standard има характерен опит в плановия бизнес, в това число в обществения бранш, опазването на здравето, жилищни, хотелски и търговски обекти. В допълнение, наред с необятна гама от керамични произведения за баня, Ideal Standard идва с одобрен бизнес със смесители, който генерира повече от една трета от приходите през предходната финансова година.

Ян Петер Тевес, изпълнителен шеф на Ideal Standard, споделя: „ Villeroy & Boch и Ideal Standard се допълват взаимно освен във връзка с продуктите, само че и във връзка с марките и ще получат взаимна изгода от другите канали за продажба. И двете компании ще играят основна роля в бъдещото развиване на промишлеността. Очакваме това развиване! ”

В допълнение към стратегическото сходство, Франк Гьоринг показва културните прилики сред Villeroy & Boch и Ideal Standard: „ Ние се характеризираме със мощни марки, пропити от обичаи и споделяме сходни полезности. Те включват подчертана ориентировка към услугите, нюх към положителния дизайн и непрекъснат блян към нововъведения. Щастливи сме, че чиновниците на Ideal Standard ще станат част от нашата световна организация след привършване на договорката. Нашите клиенти ще се възползват от тази комбинирана експертиза и разширено предложение. “

Новата експертиза отваря вероятности за напредък

С това обединение Villeroy & Boch освен издига своя бизнес с съоръжение на бани на ново равнище във връзка с размера, само че също по този начин получава достъп до забележителен спомагателен капацитет за напредък. Производствената база на Ideal Standard в бизнеса с фитинги, опитът в бизнеса с планове и мощните пазарни позиции в Обединеното кралство, MENA и Италия ще обезпечат на Villeroy & Boch усъвършенствано пазарно навлизане и покритие на характерни райони и продуктови сегменти. Тези дългогодишни марки в този момент сплотяват мощните си страни.

„ Секторът на баните продължава да е бързоразвиващ се световен пазар, само че това е пазар, на който резултатите от мащаба ще бъдат все по-важни за опазване на конкурентоспособността и привличане на бъдещи вложения. Дори единствено заради тази причина придобиването съставлява вярната стратегическа стъпка за Villeroy & Boch. В допълнение, Ideal Standard е чудесно продължение на нашия личен бизнес модел. Това предвещава нова епоха за бранш бани и уелнес и за Villeroy & Boch като цялоа ”, декларира Андреас Шмид, ръководител на Надзорния съвет на Villeroy & Boch.

Разумна финансова договорка

Villeroy & Boch ще финансира транзакцията с налични пари и парични еквиваленти, както и с дълг в размер на почти 250 милиона евро. Транзакцията предстои на нормалните регулаторни прегледи и утвърждения, както и на сполучливото назад изкупуване на облигационната емисия от 325 милиона евро, издадена от Ideal Standard International S.A. За разлика от нормалните пенсионни и други отговорности на оперативния бизнес, облигационната емисия и разнообразни финансови отговорности не са част от договорката.

„ Сливането се прави на основата на солидна финансова конструкция. Съществуващите заеми на продавача също не са част от обсега на договорката и няма да бъдат поети от Villeroy & Boch при приключването “, изяснява финансовият шеф на Villeroy & Boch доктор Маркус Уорнке. Очаква се договорката да бъде приключена при започване на 2024 година

Deutsche Bank AG е финансов консултант, а White & Case е юридически консултант на Ideal Standard.

За Ideal Standard International

Ideal Standard International е водещ производител на съоръжение за баня в Европа, Близкия изток и Северна Африка, предоставяйки необятна гама артикули за жилищни и публични здания допълнително от 100 страни. Компанията създава произведения от всички продуктови категории – санитарна керамика, смесители и друго съоръжение за баня и нейните многокатегорийни оферти я нареждат като решение „ всичко на едно място “ за своите клиенти. Ideal Standard International се радва на водещи пазарни позиции на някои от най-големите пазари в Европа, Близкия изток и Северна Африка. Компанията продава своите артикули под добре известни интернационалните и национални марки, в това число Ideal Standard, Porcher и Armitage Shanks.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР