Брутният вътрешен продукт ни е 3,9, безработицата е около 6%,

...
Брутният вътрешен продукт ни е 3,9, безработицата е около 6%,
Коментари Харесай

Караниколов: Има засилен инвеститорски интерес към България


Брутният вътрешен артикул ни е 3,9, безработицата е към 6%, знаете за предходната година приходите, междинната работна заплата беше увеличена с 10%. Тоест параметрите са положителни, има огромен засилен инвеститорски интерес към България.

Това съобщи пред Българска национална телевизия министърът на стопанската система Емил Караниколов.

Той акцентира, че данните се потвърждават и от анализите за последните два месеца на 2017 година Инвестициите се връщат като главен дирек в Брутният вътрешен продукт - действителното изражение е към 4,3%, твърди министърът. Досега главните стълбове бяха износът и вътрешното ползване, изясни той.

Караниколов очерта и главните проблеми във връзка с конкурентоспособността като съобщи, че те са такива, каквито и в целия Европейски Съюз - липса на работна ръка, липса на финансиране и административни тежести.

За битката със сивата стопанска система Караниколов напомни, че се работи по тактика 2015-2020, приходните администрации, Министерството на финансите, Агенция Митници и Национална агенция за приходите се оправят добре и не престават битката, добави той. „ Всеки бизнесмен би трябвало да е на ярко. Това е по-добре за него - чисти приходи значи, че той няма да има проблем с държавната администрация", сподели той. В умозаключение икономическият министър посъветва и служащите също да спомагат като подават сигнали, в случай че получават заплащането си "под масата".

По отношение на икономическия дисбаланс сред районите в страната министърът разяснява, че компании към този момент стартират да се "оглеждат" и за местата с висока безработица, защото там, от една страна, има свободна работна ръка, а от друга, страната дава спомагателни насърчителни ограничения при вложения в сходни райони. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР