Брутният вътрешен продукт на глава от населението средно за 27-те

...
Брутният вътрешен продукт на глава от населението средно за 27-те
Коментари Харесай

Йотингер: Разликата в доходите в ЕС трябва да се намали, за да сме единни

Брутният вътрешен артикул на глава от популацията приблизително за 27-те страни - членки на Европейски Съюз, е 28 хиляди евро, в Германия е 40 хиляди, в Люксембург е 100 хиляди, а в България – 6 хиляди и 500 евро. Не би трябвало ли тази разлика да бъде понижена по този начин, както вие работите за понижаване на разликата сред столицата и провинцията. Това съобщи еврокомисарят за бюджета Гюнтер Йотингер по време на среща в София за многогодишната финансова на Европейския съюз.

Ако ножицата е отворена толкоз доста, няма да сме единни. Не споделям в Люксембург да падне Брутният вътрешен продукт на глава от популацията, а да се усили в другите страни, уточни еврокомисарят. По думите му това е дълготрайна тактика и не може да се обслужи от годишния бюджет, а от многогодишната финансова рамка.

Йотингер означи, че е осведомен с всички позиции и значимо е единодушието, което от време на време е елементарно, различен път – доста мъчно да се реализира. Всички ние, Европейската комисия, съветът, чистите платци, новите страни членки, членките създатели, парламентите, би трябвало да проявим еластичност, сподели еврокомисарят, като прикани за деятелен и обединен метод.

Като нов детайл, който е отсъствал от предходния интервал за финансиране, той уточни мигрантите и бежанската рецесия, ислямистката опасност и войната в Сирия. Всички тези събития и процеси се развиват и наклонността е единствено да се ускоряват, означи той, наблягайки, че нито една страна не може да се оправи с провокациите сама. До 2025 година няма да спрат миграционните потоци, те ще продължат да идват и по тази причина би трябвало да влагаме по-ефективно.

По думите му сега има 12 милиарда евро вложени в научноизследователска и развойна активност, а са нужни 450 милиарда Необходими са 10 млр. евро за новите отговорности, само че не можем да кажем миграция против кохезия, защита против обща селскостопанска политика, добави еврокомисарят. Трябва ни уравновесен компромис, трябват ни спомагателни средства, а не орязване на бюджета, би трябвало да намерим метод за модернизиране на стратегиите си, по какъв начин да опростим разпоредбите си, това би трябвало да залегне в предложенията ни за новата многогодишна финансова рамка, сподели още Йотингер.

Според него в никакъв случай дълготрайният бюджет не е бил изправен пред подобен проблем изключително на фона на идните европейски избори идната година. Вие сте проевропейци, само че други ще кажат, че единствено се наливат пари в европейския бюджет, ще има такива претенденти на европейските избори, предизвести Йотингер. В европарламента 50% ще са нови лица, това значи и промени в Европейската комисия на 1 ноември 2019 година Трябва да има нова комисия, само че ще има ли? Не съм уверен, сподели той. Йотингер прикани за нападателен и градивен разговор. Трябва да покажем, че Европа е жива, единни сме и думата ни тежи, добави еврокомисарят.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР