Брутният вътрешен продукт на България е нараснал с 30% или

...
Брутният вътрешен продукт на България е нараснал с 30% или
Коментари Харесай

Частният сектор разкрива у нас по 10 000 нови работни места годишно

Брутният вътрешен артикул на България е повишен с 30% или с към 30 милиарда лв. за последните 10 години. Това съобщи заместник-министърът на стопанската система Александър Манолев по време на X Зимен университет на МГЕРБ в Сандански.

По негови думи износът на страната се е нараснал повече от два пъти от 2009 година насам и към този момент надвишава 56 милиарда лв..

Според него в стопански проект страната ни е направила сериозна крачка напред. Сред водещите групи в експорта на страната са артикули и артикули на родната промишленост.

В топ 10 на нашите пазари има единствено една страна, която е отвън Европейски Съюз - прилежаща Турция, само че пък комерсиалните ни връзки с нея са доста значими и динамични, означи зам.-министър Манолев.

Сред другите страни отвън Европейски Съюз България развива най-интензивна търговия със Сърбия, Съединени американски щати, Русия и други От ревюто на Манолев стана ясно и че Китай е все по-близо до влизане в топ 10 на страните, за които осъществяваме износ. Според зам.- министърът това демонстрира, че българските компании са предприемчиви и следват международните трендове.

Относно изказванията, че непознатите компании напущат страната, Манолев се базира на формалната статистика, съгласно която всяка година в България се основават по 10 хиляди нови работни места от частния бранш.

Той показа и данни, сочещи, че през последните години вложенията в страната порастват, а за 2018 година по предварителни данни на Национален статистически институт ще доближат 20 милиарда лв.. Преките задгранични вложения също порастват с към 10% през 2017 и 2018 година /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР