Брутният вътрешен продукт е нараснал с над 18 млрд. лв.

...
Брутният вътрешен продукт е нараснал с над 18 млрд. лв.
Коментари Харесай

Брутният вътрешен продукт е нараснал с над 18 млрд. лв. през 2021 г.

Брутният вътрешен артикул е повишен с над 18 милиарда лева през 2021-а по отношение на 2020 година по настоящи цени. Стойностният номинален размер на Брутният вътрешен продукт доближава 139 милиарда лева, разгласи служебният министър на стопанската система и промишлеността Никола Стоянов по време на церемонията по връчване на обичайните годишни награди на Българската търговско-промишлена палата.

„ Въпреки тежката 2021 година, белязана с рецесии и провокации, вие успяхте освен да се задържите на пазара, само че и да развиете бизнеса си “, с тези думи министърът се обърна към бизнеса и акцентира увереността си, че „ регистрираните триумфи в края на 2022 година ще бъдат още по-големи “.

Служебният министър поздрави БТПП, която за 29-ти път раздава награди. „ С това събитие вие насърчавате и разпространявате положителните образци и достиженията на българските компании “, означи той. Стоянов връчи на „ Елаците-Мед “ АД премията в категорията „ Топ 100 Фирми, класирани по изменението на приходите, оптималната облага и оптималната доходност на активите, личния капитал и приходите от продажби през 2021 г.

На церемонията участваха негови сътрудници от Служебния кабинет, като вицепремиера и министър на труда и обществената политика Лазар Лазаров, министъра на електронното ръководство Георги Тодоров и министъра на външните работи Николай Милков.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР