Брутално нападение на питбул над дете в София. Инцидентът е

...
Брутално нападение на питбул над дете в София. Инцидентът е
Коментари Харесай

Питбул, оставен без контрол, нахапа 4-годишно момиченце в София

Брутално нахлуване на питбул над дете в София. Инцидентът е от преди дни и е станал пред блок в столичния квартал " Триъгълника ". 4-годишното момиченце е с ухапвания по главата, а родителите са в потрес след случая.

Майката Габриела Кирова описа в " Денят стартира ", че детето е претърпяло належаща интервенция, само че към този момент е в устойчиво положение и се възвръща в дома си.

" Раните са доста, четири на брой, има две фрактури на черепа и е уплашена надлежно, което няма по какъв начин да не е по този начин ", сподели тя.

Майката схваща какво се случва, когато бащата на Дарина ѝ се обажда, с цел да изиска ЕГН-то на детето, тъй като е признато в " Пирогов ".

На другия ден след случая притежателите на питбула са се свързали с нея.

" Обаждането на собственичката ме разстрои доста и ме шокира, тъй като тя искаше от мене да не помни на кого е кучето и в жалбата да напиша, че не знам на кого е ", сподели още Габриела.

С Дарина към този момент работи психолог.

Инж. Георги Александров от районното кметство в " Надежда " сподели, че когато се вършат инспекции от районната администрация, се сформират актове и санкции, а при такива тежки произшествия това не удовлетворява родителите на потърпевшите, и те избират да се обръщат към полицията.

" Проверки се вършат както по сигнали, по този начин и регулярно всеки месец. За предходната година са направени 71 инспекции, при всяка една се сформира констативен протокол, а при разкриване на нарушавания се сформират констативни актове на стойност към 100 лева ", изясни още инж. Александров.

Експертът по хуманно отношение към животните Явор Гечев разяснява, че такива случаи има доста и виновността е напълно на притежателя на кучето, тъй като когато си вземе такова куче, той би трябвало да вземе ограничения и да защищава обществото и по тази причина законът вменява такава отговорност не на кучето, а на притежателя.

" Собственикът носи наказателна отговорност при подобен случай, при който има междинни телесни повреди или не дай си боже, нещо по-сериозно, вменява наказателна отговорност до 3 години. Така че оттук насетне полицията и прокуратурата би трябвало да проверяват този случай и да потърсят отговорност от притежателя ", сподели още Гечев.

Надяваме се родителите и самата Дарина да преодолеят колкото се може по-скоро шока от случилото се. Обръщаме се и към притежателите на домашни кучета - дано не пускат безотговорно любимците си изключително когато наоколо има деца.

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР