Бруталната намеса на отиващия си американски посланик Херо Мустафа във

...
Бруталната намеса на отиващия си американски посланик Херо Мустафа във
Коментари Харесай

Георги Марков: Претенциите на Херо Мустафа към прокуратурата са доказателство, че сме колония!

Бруталната интервенция на отиващия си американски дипломат Херо Мустафа във вътрешните работи на страната породи стотици от мнения в обществените мрежи. Мадам Мустафа се набърка още веднъж в родната политика и заприказва за следващ път по обичаната тематика на " Демократична България “ и кръга " Капитал " - правосъдната промяна.

Според нея тя била нужна и основната прокуратура трябвало да се реформира. Посочи и някакви закони от 2009 година, както и назидателните препоръки на Венецианската комисия в тази тенденция. Мустафа отиде и по-далече, заявявайки, че българската войска не била осъвременена в нито един аспект - нито в сухопътния, нито във военноморския, нито във Военновъздушни сили. Но тя отхвърли и да е изиграла каквато и да е роля и да е оказвала напън върху избора да се купят общо 16 самолета Ф-16.

Ето по какъв начин разяснява тематиката конституционалистът Георги Марков:

- Господин Марков, по какъв начин ще коментирате претенциите на Херо Мустафа към правосъдната власт и в частност - прокуратурата, декларирани в телевизионно изявление?

- Като следващо доказателство, че сме колония на ляво-либералната радикална марксистка клика, ръководеща Америка. Великият президент Тръмп по този начин я назовава.

Не е работа на непознат дипломат да се бърка във вътрешните ни работи, и то обществено, както и да разяснява правосъдната власт в България, която по Конституция е самостоятелна, освен от другите управляващи, само че и от непознатите страни. Това не си е разрешавал Съветският дипломат по времето на комунизма.

Още повече, че голяма част от прокурорите в Съединени американски щати се избират от Сорос и това България не би трябвало да допусне.

- Как по този начин от Сорос?

- И децата в Америка знаят, че той е кадровикът. Всеки може да прочете публикацията на Сорос в Wall Street Journal от август предходната година, малко след рождения му ден. В нея той признава, че доста години от живота са му минали в промяна на американското наказателно правораздаване.  СОРОС ПУБЛИЧНО съдебна експертиза ЗАРИЧА, ЧЕ ЩЕ ПРОДЪЛЖИ ДА УЧАСТВА В ИЗБОРА НА ПРОКУРОРИ В Съединени американски щати И ИСКА ТЕ ДА СА ПРОГРЕСИСТИ. С ДРУГИ ДУМИ-КОМУНИСТИ.

В Далас на 4 август 2022 на форума на Републиканците Орбан назова неолибералите-прогресисти чисто и просто " комунисти с тапия ".

- Кое подтиква Сорос към интервенция в американската прокуратура?

- Ами същото, което го тласка да финансира Демократическата партия и 253 медийни групировки по света съгласно Fox News. В съответния случай той се възмущава в публикацията, че от 5 обвинени в Съединени американски щати, 4 са цветнокожи. Явно желае да е противоположното. Сорос не харесва белия разнороден мъж, изключително като е християнин.

Между другото той постави Кьовеши в Румъния и тя разстрои политическия живот на страната. Поради корист с власт Конституционният съд на Румъния я смъкна и Брюксел я приюти. Но в този момент мълчи. И за злокобната корупция в Европарламента, и за закупените по подозрителен метод ваксини от Урсула.

Прочее, Америка сега не може да ни бъде пример за господство на правото. Особено откакто Мъск разгласява обстоятелството, че ФБР е цензурирало в Туитър президента на Америка Тръмп, а сегашният Байдън и синът му подлежат на следствие за противозаконни покупко-продажби в Украйна и Китай. Да не приказваме за взрива на престъпност. Маса народ съгласно Fox News бяга от Ню Йорк от миграцията на ножа в Тексас и Флорида, където ръководят републиканци.

- Като правист с десетилетна процедура и като парламентарен арбитър, какво бихте споделили - нуждаем ли се от правосъдна промяна?

- България не се нуждае от правосъдна промяна, а от отстраняването на Христо Иванов от нея. Първо, той е кръгла правна нула - юрист с неплатени адвокатски такси. Той една искова молба не е написал, един нотариален акт. Второ, това комунистическо отроче е началник на Института за правни начинания, финансиран от американските СОРОСОИДИ и задачата му е да постави на християнска България прокурор-прогресист като Кьовеши. Ето, лани 30 прокурора на Сорос се подписаха против решението на Върховния съд на Съединени американски щати за абортите, а Сорос обществено ги посъветва да не го извършват.

- Наистина ли е недостижим основният прокурор Гешев?

- Има преднамерено решение на Конституционен съд. Гешев е досегаем и още по какъв начин. Всеки прокурор споделя, Конституционен съд може да го проверява, в случай че, не дай боже, извърши закононарушение. Решението е подписано и от ръководителя на Конституционен съд, който е професор по углавен развой и някогашен основен прокурор.

Душа не й остана на тази правосъдна власт инцидентни хора да се упражняват върху нея, да се откриват и закриват съдилища, Неправителствени организации на Сорос под формата на съдийски сдружения да я политизират. Доживяхме нулеви адвокати и секретарите им да седнат в стола на министър на правораздаването, в който стояха светила в правото като Петър Корнажев и Васко Гоцев. Америка за България натресе Бойкикев на Росен Плевнелиев, а той по завещание го набута на Борисов. И моят другар Бойко като министър председател отиде в Народното събрание от група на група да промени Конституцията, с цел да разделим Висш съдебен съвет на прокурорска и правосъдна гилдия, а парламентарната квота да се избира с 2/3. И Бойко съумя без министъра. Журналисти питат къде е Иванов, нали е министър. И наш Бойко вика: " Не го взех, ще ми го смачкат ". Смачкан министър ще прави през днешния ден правосъдна промяна.

Всъщност радикална промяна на прокуратурата може да прави единствено Велико народно събрание съгласно Тълкувателно решение 3/2003 на Конституционен съд. Далече сме от Велико народно събрание с тези партии.

- Призовахте за избори до дупка, накъде вървим след идните?

- След априлските предварителни ни чакат нови - наесен с ария, 2 в 1 с локалните. Така ще е до момента в който 1/2 от депутатите не се избират мажоритарно. Докато не вдигнем бариерата за влизане на обединения на 10% и не анулира и напълно машинното гласоподаване.

- Как гледате на Кирчовците като спасители на Украйна?

- Желая им от спасители да станат освободители на клета Украйна. Да взимат на разположение и Макрон, Шолц и Рюте, видя се, че глобите не работят. След като изданието на Сорос " Ди Велт " разкри, че България въоръжава Украйна, има действителна заплаха някоя ракета да ни остави без боен цех някоя нощ. Докато разсънят Байдън, ще е останало единствено пепел... Аз съм единственият народен представител, желал от парламентарната естрада импийчмънт на Радев. Но смятам, че неговата позиция за войната е вярна.

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР